«Νταρζανιές» σε βάρος του ΦΥΛΑΡΧΟΥ...

Κ. ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ
Άδικες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς εκτόξευσε, με αναρτήσεις του στο facebook και στο google, σε βάρος του ΦΥΛΑΡΧΟΥ, o Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής, κ. Κωνσταντίνος Νταρζάνος. Με αφορμή το ρεπορτάζ για το πανηγύρι του Αη Γιώργη Ζωφριάς, ο Πρόεδρος των Θεσσαλών, υποστήριξε ότι ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ αγνοεί συστηματικά το Σύλλογο Θεσσαλών, γράφοντας, αυτολεξεί, στο διαδίκτυο, τα εξής απίστευτα:
 
 Α. ΕΞΕΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΓΝΑΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ,ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ,Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ "Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ" ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ!!ΓΙΑΤΙ??ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΚΑΠΟΥ??ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΥΛΙΚΟ,ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΠΟ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.ΜΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΠΙΑ..ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ!!! ΞΕΡΩ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ...ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΩΣΤΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ,ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK,ΣΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!ΑΛΛΙΩΣ...ΑΓΕΛΙΑ....<<ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΙ?ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ??ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ..."ΦΥΛΑΡΧΟΣ"..Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΙΣ..ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!!ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΔΩΡΟ ΤΟ ΝΕΟ CD ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ "ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ,ΑΧ ΑΜΑΡΤΗΣΑ" 

Β. που ειναι οι θεσσαλοι οεο???πουθενααααααααα κυριε ΦΥΛΑΡΧΕ....για αλλη μια φορα δειξατε τον ρατσιστικο σας χαρακτηρα σε δημοσιευμα σας απεναντι σε φορεα του δημου και δη σε πολιτιστικο φορεα!!!δευτερο φαουλ προς τον συλλογο θεσσαλων!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΡΧΕ...ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.....(ας μην χαραμεισω το σαλιο μου για την γνωστη κινηση...καλυτερα να φτιαξω τσιγαρο.εκει το σαλιο μου αξιζει περισσοτερα) 

Γ. ελπιζω να δημοσιευτει και το σχολιο μου στην σελιδα του ΦΥΛΑΡΧΟΥ αν και δεν το νομιζω...αλλα υπαρχει και ο τροπος του τηλεφωνου κυριε ΦΥΛΑΡΧΕ!!!και αν δεν γινει ουτε απο κει??κοντος ψαλμος…ερχεται το πανηγυρι και θα τα πουμε προσωπο με προσωπο!!! 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΛΑΡΧΟΥ:
1. Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ σέβεται την σε βάρος του κριτική γιατί πιστεύει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Θεωρεί, ωστόσο, εντελώς αστήρικτη, επί της ουσίας, την κριτική που του άσκησε ο κύριος Νταρζάνος. Το πανηγύρι της Ζωφριάς παρουσιάστηκε υποδειγματικά από τον ΦΥΛΑΡΧΟ, με πέντε συνεχόμενες αναρτήσεις ΚΛΙΚ 1, ΚΛΙΚ 2, ΚΛΙΚ 3, ΚΛΙΚ 4, ΚΛΙΚ 5. Τα παιδιά του Συλλόγου Θεσσαλών με την εικόνα παρουσιάστηκαν σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο ρεπορτάζ. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, η συμμετοχή στην περιφορά της εικόνες είναι σίγουρα μια ευλαβής πράξη, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια πολιτιστική δραστηριότητα, η οποία άνοιξε νέους δρόμους στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Άλλωστε έχει καθιερωθεί από πέρσι. Στοιχείο πρωτοτυπίας στη λιτάνευση ήταν ο καβαλάρης που άνοιξε την πομπή, γι αυτό και επισημάνθηκε από το ΦΥΛΑΡΧΟ. 
2. Αστεία είναι και τα περί ρατσιστικής συμπεριφοράς του ΦΥΛΑΡΧΟΥ, απέναντι στο Σύλλογο Θεσσαλών. Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ έχει καλύψει όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, οι οποίες έχουν υποπέσει στην αντίληψή του. Πρόχειρα σταχυολογήσαμε τις παρακάτω: ΚΛΙΚ 1, ΚΛΙΚ 2, ΚΛΙΚ 3, ΚΛΙΚ 4, ΚΛΙΚ 5, ΚΛΙΚ 6, ΚΛΙΚ 7, ΚΛΙΚ 8, ΚΛΙΚ 9, ΚΛΙΚ 10, ΚΛΙΚ 11, ΚΛΙΚ 12, ΚΛΙΚ 13, ΚΛΙΚ 14, ΚΛΙΚ 15, ΚΛΙΚ 16, ΚΛΙΚ 17l, ΚΛΙΚ 18, ΚΛΙΚ 19, ΚΛΙΚ 20, ΚΛΙΚ 21, ΚΛΙΚ 22, ΚΛΙΚ 23. Όμως, ενώ ο πολυπράγμων Πρόεδρος βρίσκει χρόνο για κακόβουλες αναρτήσεις, δεν έχει στείλει ποτέ μια ενημέρωση, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, με αποτέλεσμα ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ να ψάχνει, ρωτώντας δεξιά κι αριστερά. Για παράδειγμα, ουδεμία ενημέρωση υπήρξε για τα δρώμενα στο πανηγύρι της Ζωφριάς, ούτε βέβαια, εκ των υστέρων, έστω, στάλθηκαν δελτία Τύπου ή επισημάνσεις στο ΦΥΛΑΡΧΟ, ώστε να κάνει αναφορές σε συγκεκριμένα δρώμενα. 
3. Ως προς το ύφος των αναρτήσεων του κυρίου Νταρζάνου, ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ τις αφήνει στην κρίση του αναγνωστικού κοινού, με την επισήμανση ότι άνθρωποι που πρεσβεύουν, υποτίθεται, τον Πολιτισμό «δεν χαραμίζουν το σάλιο τους για κανένα και δεν εκτοξεύουν απειλές του τύπου θα τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο στο πανηγύρι». 
4. Εντελώς ακατανόητα είναι και τα περί διαφημίσεων κλπ. τα οποία αναφέρει ο κύριος Νταρζάνος και τα οποία αναιρούνται από τον ίδιο όταν λίγο πιο κάτω παραδέχεται ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά του ΦΥΛΑΡΧΟΥ, και τον τιμά, καθημερινά, με την προτίμησή του. Ο λόγος της προτίμησης του κόσμου είναι πολύ απλός: Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ έχει παρουσία τριάντα χρόνων στα κοινά και στον Τοπικό Τύπο κι έχει γράψει, με αμεροληψία, εκατομμύρια λέξεων για τον Πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής. Ίσως ο κύριος Νταρζάνος δεν γνωρίζει, λόγω της απειρίας και του νεαρού της ηλικίας του, πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν είναι δύσκολο να τα πληροφορηθεί…
5. Επί των απειλών του κυρίου Νταρζάνου θα αναφέρουμε μόνο ότι μια απλή ματιά στις αναρτήσεις θα τον πείσει ότι ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ δεν φοβάται πολύ πιο σημαντικούς, λόγω αξιώματος, ανθρώπους από αυτόν. Kαι φυσικά δεν φοβάται την σε βάρος του κριτική, γι’ αυτό και διαψεύδει τον κ. Νταρζάνο, δημοσιεύοντας τα απαξιωτικά και ατεκμηρίωτα σχόλιά του, τα οποία τον εκθέτουν στο αναγνωστικό κοινό και στα μέλη του Συλλόγου τον οποίο εκπροσωπεί. 
6. Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ δε δεσμεύεται συμβατικά με τον κ. Νταρζάνο, ούτε και βρίσκεται σε ιεραρχική σχέση μαζί του, ώστε να λογοδοτεί σ’ αυτόν. Ο κ. Νταρζάνος έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να μην προσφέρει το δικό του κλικ στο ΦΥΛΑΡΧΟ. Και φυσικά δικαιούται να δώσει το δικό του δημοσιογραφικό στίγμα δημιουργώντας τη δική του ιστοσελίδα, ώστε να εκφράζει ανενόχλητος τα «οεο» του και να μοιράζεται τον αμύθητο …πλούτο που αποκομίζει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ από την τεράστια διαφημιστική αγορά της πόλης…Η μοναδική προϋπόθεση που απαιτείται, για να αποκτήσει τη δική του φωνή στο διαδίκτυο, είναι να μην κάνει δέκα ορθογραφικά και δύο συντακτικά λάθη, ανά πενήντα λέξεις…
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Με τις αντιΦΥΛΑΡΧΙΚΕΣ του αναρτήσεις ο κ. Νταρζάνος απέσπασε, με τον τσαμπουκά, τα λεπτά της δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα μας. Φυσικά μπορούσε να τα αποκτήσει,δικαιωματικά, με πολύ πιο απλό τρόπο. Στέλνοντας λχ ένα άρθρο, στο οποίο να εκφράζει, ευπρεπώς, τις όποιες απόψεις του, όπως τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας, που αξιοποιούν το ΦΥΛΑΡΧΟ για να συμβάλουν στο δημόσιο διάλογο για τον τόπο. Σε κάθε περίπτωση ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ δεν πρόκειται να κρατήσει κακία στον κ. Νταρζάνο. Τον καλεί στον κοινό αγώνα για την ανάδειξη του τόπου, με τη βεβαιότητα, ότι σα νέος άνθρωπος έχει πολλά να προσφέρει. Υπό την προϋπόθεση ότι θα σέβεται τους άλλους, γιατί Πολιτισμός χωρίς σεβασμό δε νοείται…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου