Η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες δεν είναι κομματική πρωτοβουλία, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Φυλής

Μια ακόμη διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, με τη συνοδεία ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2 στα ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (Κομιζοπούλου & Καραϊσκάκη). Με ποιοτικά προϊόντα από τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ στους καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση κερδοσκόπων. 
Η διανομή χωρίς μεσάζοντες δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία αλλά εγχείρημα αυτο-οργάνωσης ενεργών πολιτών από τα Άνω Λιόσια (κυρίως) που εμπνεόμενοι από ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές (με πρωτοπόρους τους ΑΓΡΟΤΕΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ που διένειμαν τα προϊόντα τους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που χωρίς τη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ, βάζει τις βάσεις για ένα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ κατανάλωσης (με όσες αδυναμίες και ελλείψεις μπορεί αυτό να έχει). 
Η πρωτοβουλία αυτή, που έχει την στήριξη και πολλών αριστερών πολιτών εντάσσεται στο πανελλαδικό πλέον δίκτυο SOLIDARITY FOR ALL (Αλληλεγγύη για όλους). Κοινωνικά ιατρεία & φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φροντιστήρια και άλλες δομές που δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (το οποίο διαλύουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της υποτέλειας) αλλά να το ανασυγκροτήσουμε με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων των εργαζομένων που αντί να περιμένουν τα ψίχουλα φιλανθρωπίας των ισχυρών ή την κερδοσκοπική ιδιωτική πρωτοβουλία ΠΑΙΡΝΟΥΝ τις ΖΩΕΣ τους στα χέρια τους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες, την αλληλεγγύη με το γείτονα, την ισότιμη συμμετοχή και όχι το κέρδος, τον ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου