ΑΣΔΑ Επιχείρηση καθαριότητας στην Εθνική Οδό

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ
Eπιχείρηση καθαριότητας γύρω από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Δαφνιού πραγματοποίησαν, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,
συνεργεία του ΑΣΔΑ με τη συνδρομή οχημάτων και ενός μηχανήματος (JCB) και με τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από το σημείο μπροστά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 10:30 το πρωί και συνεχίστηκε για αρκετές ώρες. Απομακρύνθηκαν παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικές συσκευασίες και κάθε είδους απορρίμματα. Ήταν μια πρωτοβουλία που συνδύαζε το συμβολικό χαρακτήρα - μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος με την συγκεκριμένη και απτή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων στη δασική έκταση κοντά στην Εθνική Οδό. Οι δράσεις του ΑΣΔΑ τον μήνα Ιούνιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιπυρική προετοιμασία περιλαμβάνουν επίσης:
-Τις εργασίες αποψιλώσεων στο Ποικίλο Όρος - Όρος Αιγάλεω.
-Tην επισκευή και συντήρηση των συστημάτων πυρασφάλειας (κανονάκια εκτόξευσης νερού στη  θέση Πάνθεον Αγίας Βαρβάρας, δεξαμενές νερού κ.α.) 
-Την έναρξη των αντιπυρικών περιπολιών με αυτοκίνητα του Συνδέσμου. 
-Την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος πυρανίχνευσης. 
-Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της υφιστάμενης δασικής βλάστησης στο Ποικίλο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου