ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Την προηγούμενη η απόφαση για κλείσιμο σχολείων, λόγω του καιρού

NIKOΣ ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ
Να ενημερώνονται από την προηγούμενη οι γονείς και μαθητές, για το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητάει η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων. Για τη λήψη της απόφασης να εκτιμώνται τα επίσημα δεδομένα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τονίζει η σχετική ανακοίνωση, η οποία προτείνει και τη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης των μαθητών και των οικογενειών τους. Ιδού και η ανακοίνωση:
Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων, με αφορμή την απόφαση του Δήμου Φυλής να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στις 28 & 29 Φεβρουαρίου 2012 γνωρίζει τα εξής:
1. Κρίνεται πάντοτε επιβεβλημένη η λήψη άμεσης σχετικής απόφασης, καθόσον αφορά την υγεία και σωματική ακεραιότητα των μαθητών – παιδιών μας στα πλαίσια της ασφαλούς προσέλευσης, παραμονής και αποχώρησης τους από το σχολείο.
2. Με δεδομένες τις πολλές και έντονες διαμαρτυρίες γονέων, σχετικά με τη διαδικασία ενημέρωσης τους και το χρόνο λήψης των ανωτέρω αποφάσεων καθόσον:
α. Η απόφαση και ενημέρωση για το κλείσιμο των σχολείων τη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έγινε την ίδια μέρα, μετά την έναρξη των μαθημάτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές ήδη υπό δυσμενείς συνθήκες να έχουν μεταβεί στα σχολεία και εν συνεχεία να προκληθεί αναστάτωση στους ανενημέρωτους γονείς για τον τρόπο επιστροφής των παιδιών, σε χρόνο που οι περισσότεροι ήταν στις εργασίες τους.
β. Η απόφαση και ενημέρωση για το κλείσιμο των σχολείων τη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου λήφθηκε αργά το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα εξίσου γονείς και μαθητές να μην γνωρίζουν σχετικά.
γ. Κατόπιν αυτών, κρίνουμε ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα και έγκυρα με βάση τα επίσημα δεδομένα, τα προγνωστικά δελτία καιρού και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και επιπλέον να υπάρξει σχεδιασμός ουσιαστικής διαδικασίας μαζικής ενημέρωσης των μελών της σχολικής κοινότητας.
3. Επιπλέον καλούνται όλοι οι γονείς και ιδιαίτερα των μαθητών δημοτικών σχολείων που τα παιδιά είναι σε μικρότερες ηλικίες, σε ανάλογες περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών, να κρίνουν εξ ιδίων εάν θα πρέπει να μεταβούν στο σχολείο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου