ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ:Από το συμβόλαιο με το Λαό, στο συμβόλαιο για το νερό…

Σαράντα χρόνια μετά από αυτό που σύναψε o    Aντρέας με το Λαό, ένα νέο συμβόλαιο προέκυψε στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής. Αυτό που, υποτίθεται, ότι θα συνάψει ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, με τους δημότες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου τιμολογίου ύδρευσης. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προκάλεσαν την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος προκάλεσε θυμηδία, εκθέτοντας το σκεπτικό της πρότασης για το νέο τιμολόγιο ύδρευσης που πρόκειται να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις αντιδράσεις των δημοτών, οι οποίοι είδαν τους λογαριασμούς να εκτινάσσονται στα ύψη. Θορυβημένος από την αγανάκτηση του κόσμου και το ανελέητο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κάνοντας λόγο για μια εκ νέου θεώρηση της κατάστασης, την οποία, πάντως, δεν κατάλαβε κανένας από τους παρευρεθέντες. Ειδικότερα τόνισε ότι για τους υφιστάμενους λογαριασμούς οι δημότες θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, η οποία, όπως είπε θα κρίνει με πνεύμα επιείκιας τις οφειλές του παρελθόντος. Δεν εξήγησε όμως πως θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς μάλιστα ο ίδιος δεν είναι μέλος της Επιτροπής, ώστε να εξηγήσει, εν τοις πράγμασι, πως θα εκδικαστούν οι ενστάσεις. Πρόσθεσε ακόμα ότι στο νέο τιμολόγιο θα προβλεφθεί μια δωρεάν ποσότητα νερού, ανά άτομο, σε κάθε νοικοκυριό, την οποία προσδιόρισε στα εκατό κυβικά ετησίως. Όσο για τον αριθμό των μελών του κάθε νοικοκυριού (ακόμα και για τα φιλοξενούμενα) διευκρίνισε ότι θα προκύπτει από το συμβόλαιο, το οποίο θα υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο και στον καταναλωτή, αφήνοντας τον κόσμο με την απορία πως θα κατορθώσει να συγκεκριμενοποιήσει σε πρόταση αυτό το φραστικό αλαλούμ. Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι οι ιδέες του Δημάρχου είναι ανεφάρμοστες και πρότειναν πρακτικές λύσεις για την άρση του αδιεξόδου. 
Ο Χρήστος Παππούς ζήτησε να επανέλθει το παλαιό τιμολόγιο, με ακύρωση των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί κι επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές που έχουν ήδη πληρώσει. 
Ο Σάββας Σάββας να μειώσει ο Δήμος την τιμή του τιμολογίου στο νερό και στις υπηρεσίες που προσφέρει και να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εναντίον της ΕΥΔΑΠ, η οποία με το κανάλι του Μόρνου διχοτομεί το Δήμο χωρίς να πληρώνει Δημοτικά Τέλη. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι αδιανόητο για ένα Δήμο που προσφέρει κρίσιμες κοινωνικές εξυπηρετήσεις στο Λεκανοπέδιο, με τη Χωματερή, να είναι χρεωμένος στην ΕΥΔΑΠ. 
Ο Δημήτρης Τσιουμπρής να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 30% στο τιμολόγιο του νερού, στα Δημοτικά Τέλη και στις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες. 
Ο Κώστας Βάβουλας να πουλάει ο Δήμος το νερό στην τιμή που το αγοράζει από την ΕΥΔΑΠ, δηλαδή 0,4880, ανά κυβικό, για το σύνολο της κατανάλωσης.
Μάταιος κόπος. Παρόλο που, προς τιμήν του, ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι έκανε λάθος στο θέμα του νερού, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει. Στηριγμένος στις ψήφους της πλειοψηφίας απέρριψε όλες τις προτάσεις, μέχρι να φέρει τη δική του (νέα) πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012. Όσο για τον κόσμο που έφυγε απογοητευμένος από την έλλειψη κοινού νου, δεν έχει παρά να περιμένει. Με τον κίνδυνο νέας δυσάρεστης έκπληξης να παραμονεύει, φυσικά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου