Συμπλέουν με τους εργαζόμενους, οι Δήμαρχοι της Αττικής

Οι παρατάξεις της ΠΕΔΑ είχαν συμφωνήσει από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Κώστας Ασκούνης εξέθεσε τις διαπιστώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ). Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Νίκος Σαράντης διαβάζει την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη Γενική Συνέλευση πήρε μέρος το σύνολο των Δημάρχων της Αττικής
Nα μείνουν κλειστοί οι Δήμοι της Αττικής, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτύριας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 11:00, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της Αττικής (ΠΕΔΑ), που συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης, 21 Νοεμβρίου, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Εκφράζοντας, επίσης, την αντίθεσή της στρις περικοπές πόρων και τις απολύσεις προσωπικού, αποφάσισε να θέσει ένα πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, 2012, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ. Ειδικότερα οι Δήμαρχοι της Αττικής θα κατέβουν στο συνέδριο, με τις εξής προτάσεις:
1) Μια νομιμοποιημένη από τη διαδικασία του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ διαδρομή κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενα κλεισίματα των Δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους και πρωτότυπες ενέργειες προβολής των αιτημάτων μας στο κέντρο των πόλεων και βέβαια στο κέντρο της Αθήνας.
2) Δεν μπορούμε πια να περιοριστούμε σε συμβολικές κινήσεις, το Συνέδριο μας πρέπει να αποφασίσει για πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους που θα φέρουν αποτελέσματα. Και προφανώς, ως ΠΕΔ Αττικής, που πρώτοι ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις στα τέλη του Αυγούστου, ανάλογα με τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και την προοπτική που προσφέρουν, θα πάρουμε αν χρειαστεί και τις δικές μας αγωνιστικές αποφάσεις. 
3) Συμμετοχή των κατοίκων, των τελικά ωφελούμενων από το έργο και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στις κινητοποιήσεις μας μέσα από την ενημέρωση τους και τη διαμόρφωση επιτροπών στήριξης σε κάθε Δήμο ή και κεντρικά. Να πάμε στην κοινωνία αγαπητοί συνάδελφοι και από εκεί να αντλήσουμε τις απαραίτητες δυνάμεις. Με ένα τρόπο, να επανακαθορίσουμε ριζοσπαστικά τη στρατηγική των συμμαχιών μας. Ο ρόλος μας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις πόλεις μας δείχνει και την δυναμική προοπτική για τη στρατηγική των συμμαχιών μας.
4) Την εκπόνηση από την ΚΕΔΕ ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με την πραγματική προσφορά της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
5) Συνεχίζουμε να αρνούμαστε ως Αυτοδιοίκηση κάθε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον. Αναζητούμε κάθε πρόσφορο μέσο, διοικητικό ή δικαστικό, για να εμποδίσουμε τις απολύσεις. Αναδεικνύουμε προς κάθε κατεύθυνση τον άδικο και αποσπασματικό χαρακτήρα του μέτρου και τις αρνητικές επιπτώσεις του στους πολίτες.
5) Να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή ζητώντας την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση του Μνημονίου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου