Την Κυριακή, 19 Μάη η Μαραθώνεια Πορεία Ειρήνης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΥΛΗΣ 
Φυλή 15 Μάη 2013 

           ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 
Τούτες τις μέρες που το φιλειρηνικό κίνημα ετοιμάζεται να βαδίσει ξανά στους δρόμους του αγώνα και της ιστορικής μνήμης, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού βιώνει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Εκατομμύρια άνεργοι, ανασφάλιστοι, χρεωμένοι στις τράπεζες, με παιδιά υποσιτισμένα, με Έλληνες και ξένους εργάτες σε καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, άθλιων εργασιακών σχέσεων και μισθών, με υποβαθμισμένες και πανάκριβες κοινωνικές υπηρεσίες, με τους απόμαχους της δουλειάς που παρήγαγαν τεράστιο πλούτο να στερούνται τα στοιχειώδη. 
Σε αυτές τις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, η επιθετικότητα των μεγάλων οικονομικών ομίλων δυναμώνει. 
Η αναζήτηση νέων πηγών κερδοφορίας οδηγεί στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, οδηγεί σε νέους πολέμους με θύματα τους λαούς. 
Απόρροια αυτής της πραγματικότητας είναι οι προσαρμογές που κάνει το ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια στο δόγμα και τη δομή του. Αναγορεύει σε «ζωτικό χώρο» ολόκληρο τον πλανήτη. Επεκτείνει τους λεγόμενους «προληπτικούς πολέμους» και με την εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» ενισχύει τη δυνατότητά του να καταφέρει το πρώτο «πυρηνικό πλήγμα». 
Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και προειδοποιούμε ότι τα σενάρια περί χρήσης χημικών όπλων από τη Συριακή κυβέρνηση που προβάλλουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που στηρίζουν με όπλα και στρατιωτικές δυνάμεις τους ονομαζόμενους «αντικαθεστωτικούς», δείχνουν πως ετοιμάζεται νέα πολεμική επιχείρηση χρησιμοποιώντας τα γνωστά προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και στον πόλεμο στο Ιράκ. Καλούμε το λαό μας να αντιδράσει αποφασιστικά κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Συρία και το Ιράν. 
Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, τις γυναίκες να συσπειρώσου τις δυνάμεις τους στο φιλειρηνικό κίνημα και να εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και απειλές. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
-Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Συρίας και του Ιράν.
-Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. 
-Να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. 
-Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. 
-Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. 
-Σας καλούμε στην 34η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης που διοργανώνει για 34η φορά η ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 19 Μάη 2013. 
Αφετηρία : ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 8:00 ΤΟ ΠΡΩΙ 
Τερματισμός : ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ     
  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου