Μετεωρολογικός Σταθμός στα Άνω Λιόσια

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ  ΣΤΟ http://www.meteoliosia.gr/ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ιδιωτικός Μετεωρολογικός Σταθμός λειτουργεί πλέον στα Άνω Λιόσια, τις πληροφορίες και τις προγνώσεις του οποίου θα βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.meteoliosia.gr/.
«Επιθυμία μας αλλά και βασική προϋπόθεση για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας είναι και η συμμετοχή των τοπικών φορέων. Το χόμπι, το μεράκι και η αγάπη που έχουμε για τον καιρό δεν φτάνει για να είναι ολοκληρωμένη αυτή η προσπάθεια.  Δεν ζητήσαμε πότε οικονομική βοήθεια και ούτε θα το κάνουμε. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» αναφέρει στο σχετικό του μήνυμα ο ιδιοκτήτης του Μετεωρολογικού Σταθμού Παύλος Καναβάς.

Λίγα λόγια για τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Άνω Λιοσίων

Τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό τύπου TFA Nexus. Ο σταθμός αποτελείται από έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας, ένα βροχόμετρο και ένα ανεμόμετρο με αισθητήρα θερμοκρασίας ανέμου, τοποθετημένα σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 47 δευτερόλεπτα από τον αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας, 183 δευτερόλεπτα από το βροχόμετρο και 33 δευτερόλεπτα ή 11 δευτερόλεπτα για τη ριπή ανέμου, από το ανεμόμετρο. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό
Weather-Display. Η σελίδα ενημερώνεται κάθε 10 δευτερόλεπτα για την απευθείας παρακολούθηση του καιρού και κάθε 10 λεπτά για τα καιρικά δεδομένα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου