Μην χάσετε την Έκθεση που αφορά στη ζωή και το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 313 – 2013 – ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
Της μεγαλειώδους υποδοχής των λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Τιμίου Ξύλου καθώς και του άρραφου Χιτώνα του Κυρίου εκ της Ιεράς Μονής  Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, στον Μητροπολιτικό Ναό των Άνω Λιοσίων, ακολούθησαν τα εγκαίνια της Έκθεσης με θέμα "βασιλεύς εκ Βασιλεώς ευσεβής εξ ευσεβούς"
Τα εγκαίνια της έκθεσης που αφορά στη ζωή και το έργο του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος έκοψε την κορδέλα, μαζί με  την Έλλη  Κατσανού. Εν συνεχεία, Ο Μητροπολίτης Ιλίου συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και πιστούς, ξεναγήθηκαν στην έκθεση η οποία περιέχει κείμενα και φωτογραφίες σχετικά με τους Αγίους. 

Μέχρι τις 26 Μαΐου, θα παραμείνει η ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος Έκθεση με θέμα «Βασιλεύς εκ Βασιλέως ευσεβής εξ ευσεβούς»,  η οποία περιέχει κείμενα και φωτογραφίες σχετικά με τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.  Στο κέντρο της έκθεσης, δεσπόζει το κείμενο του Διατάγματος των Μεδιολάνων, σε μεταγραφή στη νέα Ελληνική, ώστε να γίνει κατανοητό από όλους τους επισκέπτες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινώς μέχρι και την Κυριακή 26/5 για τα σχολεία το πρωί και για το κοινό από τις 5 το απόγευμα. Μην τη χάσετε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου