Όλα του γάμου δύσκολα, στο Δήμο Φυλής…

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων
Ζεφυρίου, Θανάσης Σχίζας

Μπορεί να κινδυνεύουν με κατάργηση οργανικές θέσεις διδασκόντων, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, αλλά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Φυλής (ΔΕΠ) «αγρόν αγοράζει». Για την ακρίβεια κι ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά,, δεν έχει συνεδριάσει προκειμένου να εγκρίνει την πρόταση της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, για την επέκταση της σχολικής περιφέρειας του εν λόγω σχολείου, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών του. Ειδικότερα η εμπεριστατωμένη εισήγηση της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, την οποία αποδέχθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει ως εξής: 
-Τα όρια του 2ου Δ.Σ. Ζεφυρίου να παραμείνουν όπως η περσινή απόφαση (Φ2.1/1737/1-6-12) και επιπλέον στο 2ο Δ.Σ. να συμπεριληφθεί η περιοχή που περιλαμβάνεται από τις οδούς Αττική Οδός, Λ. Φυλής, Σιντριβάνι, Κρητικού Πελάγους, Λιβυκού Πελάγους (25ης Μαρτίου), Αττική Οδός
-Τα όρια των 1ου, 3ου, και 4ου Δ.Σ. Ζεφυρίου να παραμείνουν ως έχουν σύμφωνα με την υπ. αρ. Φ2.1/1737/1-6-12 απόφαση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. 
«Η πρότασή μας αυτή πιστεύουμε ότι θα αυξήσει σε αριθμό τις νέες εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-2014 και θα δυναμώσει το 2ο Δ.Σ. το οποίο κινδυνεύει με μείωση των οργανικών του θέσεων. Στηρίζεται στη λογική του ότι επειδή είμαστε Καλλικρατικός Δήμος θα αποσυμφορήσει το 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων το οποίο λειτουργεί σε προκάτ αίθουσες. Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου που ανήκουν στα όρια του 2ου Δ.Σ. θα πρέπει να υποχρεωθούν να εγγραφούν σε αυτό έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του 1ου και 4ου Δ.Σ. Ζεφυρίου σύμφωνα με την οργανικότητά τους. Ζητάμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή γιατί μοναδικός μας σκοπός είναι η λειτουργία του 2ου Δ.Σ. Ζεφυρίου με δυναμικό τέτοιο που θα αναδεικνύει καθημερινά το πόσο καλό σχολείο είναι από άποψη χώρων, εκπαιδευτικού προσωπικού, προγραμμάτων και δράσεων», αναφέρει το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου. 
Αλλά, όπως προαναφέρθηκε, για να υλοποιηθούν όλα αυτά, θα πρέπει ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης να συγκαλέσει τη ΔΕΠ. Κοινώς, όλα του γάμου δύσκολα στο Δήμο Φυλής…
Ιδού και το έγγραφο της Πρωτοβάθμιας που ζητά τη σύγκληση της ΔΕΠ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου