Θρίλερ με εξαφάνιση αλλοδαπού στη Χωματερή

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκε το χώρο της Χωματερής,
για να αποκτήσει ιδία αντίληψη για τις έρευνες
Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα για την αναζήτηση αλλοδαπού ρακοσυλλέκτη, ο οποίος, όπως ανέφερε ομοεθνής του εξαφανίστηκε ενώ είχε εισέλθει παράνομα στη Χωματερή. Από το πρωί της Παρασκευής 31/05/2013, έχει διακοπεί η λειτουργία της υγειονομικής ταφής, προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα που είναι αναγκαία για την εξέταση της καταγγελίας. Η έρευνα στο μέτωπο γίνεται σε βάθος 6-8 μέτρων, υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας, και τα απορρίμματα μεταφέρονται σε άλλη θέση όπου και ελέγχονται σχολαστικά. Το έργο είναι τεράστιο και εκτιμάται ότι οι εκσκαφές στην περιοχή που οριοθετήθηκε θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες. 
Παράλληλα όμως με τις έρευνες για την τύχη του αλλοδαπού δημιουργούνται τεράστια προβλήματα για την επαναλειτουργία της Χωματερής, καθώς οι εκσκαφές σκουπιδιών και οι εναποθέσεις τους, καταστρέφουν την προσβασιμότητα στα μέτωπα απόρριψης. Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός έκανε την εξής δήλωση. 
«Έχουμε επανειλημμένα προβλέψει και επισημάνει τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούνται από την παράνομη είσοδο ομάδων αλλοδαπών και αθιγγάνων ρακοσυλλεκτών στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και που αφορούν όχι μόνο τη ζωή των ιδίων, αλλά και των εργαζομένων στην υγειονομική ταφή. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουμε εκδώσει 5 ανακοινώσεις (2/5, 10/5, 13/5, 17/5, 30/5), έχουμε κλείσει 3 φορές τον ΧΥΤΑ μαζί με τη σημερινή, και έχουμε στείλει επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με κοινοποίηση σε όλους τους Δήμους. Δυστυχώς, τα περιστατικά αυτά είναι το αποτέλεσμα και η φυσική κατάληξη μιας τριτοκοσμικής κατάστασης που ανέχθηκε η Πολιτεία τα τελευταία 30 χρόνια, σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Οι εικόνες που δείχνουν τους εργάτες να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια να εντοπίσουν έναν αλλοδαπό που πιθανόν έχει θαφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών, αποτελούν ντροπή και όνειδος για την κοινωνία μας. Κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση της ταφής των απορριμμάτων. Εμείς έχουμε βάλει στόχο να την αλλάξουμε και θα την αλλάξουμε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου