Πανηγύρι και στον Ξένιο, αν βάλει μυαλό ο Μπουραΐμης...

Την ευκαιρία να διορθώσει τα τεράστια λάθη της στην υπόθεση του Ξένιου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν η συχνότητα και οι θέσεις εργασίας, θα έχει, ανήμερα του πανηγυριού των Άνω Λιοσίων, δηλαδή στις 21 Μαΐου, η Διοίκηση του Δήμου Αχαρνών. Κι αυτό γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν κληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), οι εργαζόμενοι του Ξένιου, για παροχή διευκρινήσεων επί του αιτήματός τους να αναλάβουν οι ίδιοι τη συχνότητα του Σταθμού.
H πρόσκληση του ΕΣΡ προς τους εργαζόμενους του Ξένιου
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό, μετά τη θετική Απόφαση του ΕΣΡ, για τη χορήγηση της συχνότητας στους εργαζομένους του ροδιοσταθμού FLASH, που κάνουν παρόμοιο αγώνα εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ειδικότερα το ΕΣΡ αποφάσισε να μεταβιβάσει την άδεια που έχει χορηγήσει στον FLASH, σε νέο νομικό πρόσωπο που θα συγκροτήσουν οι εργαζόμενοι και ζήτησε να καταβάλουν, έκαστος, για το σκοπό αυτό, το ποσόν των 500 ευρώ. 
Εξυπακούεται ότι η λήψη παρόμοιας απόφασης για τον Ξένιο δεν λύνει αυτομάτως το πρόβλημα. Απεναντίας αποτελεί την αφετηρία για μια συνολική αντιμετώπιση του. Κι αυτό γιατί, χωρίς τη βοήθεια του Δήμου οι καταχρεωμένοι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν, καν, το ποσόν των 500 ευρώ που αποτελεί τη συμμετοχή τους στη σύσταση του νέου φορέα, χωρίς να υπολογισθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά πομπού και εξοπλισμού. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος έχει χαρακτηρίσει την προσπάθεια των εργαζομένων «επιχειρηματική», έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητήσει ο Δήμος νομική φόρμουλα για να τη στηρίξει ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Αν όντως τα λάθη του παρελθόντος τον έχουν διδάξει, τότε θα βρει τον τρόπο να σώσει το περιουσιακό αγαθό της συχνότητας και να εξιλεωθεί απέναντι στους εργαζομένους, στους οποίους, προεκλογικά, υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια…
Το σκεπτικό της Απόφασης του ΕΣΡ, για τον FLASH 9,61
Δείτε, με την ευκαιρία, τι είχε πει για την πρωτοβουλία των εργαζομένων του Ξένιου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 27 Μαρτίου ο Δήμαρχος Φυλής:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου