Απέχει από τη Λιτάνευση της εικόνας η Φιλαρμονική

Η Φιλαρμονική στην υποδοχή των λειψάνων
 ήταν του Δήμου Αχαρνών
Χωρίς τη Φιλαρμονική θα τελεσθεί, όπως όλα δείχνουν, η λιτάνευση της εικόνας των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης . Κι αυτό γιατί οι μουσικοί απέχουν από τις 6 Μαΐου, από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί τρία χρόνια. Στην σχετική ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη λύπη τους και ζητούν την κατανόηση του κόσμου, επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αντιμετώπισαν συμπεριφορές που τους πλήγωσαν. Θα πρέπει να είναι η πρώτη φορά, από την ίδρυσή της που δεν συμμετέχει η Φιλαρμονική στη λιτάνευση. Πάντως ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ είχε επισημάνει από το πανηγύρι του Αη Γιάννη το πρόβλημα ΚΛΙΚ ΕΔΩ, αλλά δεν κατάφερε να αφυπνίσει τους αρμοδίους. Ιδού το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των μουσικών.
" Οι μουσικοί που χρόνια τώρα απαρτίζουν την φιλαρμονική του νεοσύστατου Δήμου Φυλής, βρισκόμαστε ανελλιπώς σε κάθε γιορτή, επέτειο μνήμης , εκδήλωση χαράς ή λύπης. Είμαστε καθημερινοί πολίτες του Δήμου, με τις οικογένειές μας, τις υποχρεώσεις μας, την καθημερινότητά μας και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας πάνω από όλα από καθαρή αγάπη προς την τέχνη που κατέχουμε αλλά και προς τον τόπο μας. 
Από την 3η Μαϊου κοινοποιήσαμε στον Δήμο Φυλής μέσω επιστολής, η οποία υπογράφεται από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, την απόφασή μας να σταματήσουμε πλέον να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας από την 6η Μαϊου 2013. Μια απόφαση ιστορική και με εξαιρετικά έντονο συναισθηματικό κόστος για όλους μας. 
Και αυτό γιατί είναι η μόνη λύση στην οποία δεν θέλαμε ποτέ να προσφύγουμε . Για αυτό το λόγο εδώ και 3 χρόνια που είμαστε απλήρωτοι, κάναμε ότι περνούσε από τις δυνάμεις μας να βρούμε μια λύση με όλους τους αρμόδιους. Δουλέψαμε απλήρωτοι, ακούσαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, αντιμετωπίσαμε συμπεριφορές που μας πλήγωσαν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα της αδιαφορίας αλλά κυρίως της αντιμετώπισης που τύχαμε από τη διοίκηση του Δήμου Φυλής είναι η χθεσινή τελετή κατά την οποία έφτασαν στην πόλη των Άνω Λιοσίων τα τίμια λείψανα των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, του Τιμίου Ξύλου και του άραφου χιτώνα του Χριστού. Εκεί και για αποφευχθεί η κατακραυγή από την απουσία μας , καλέστηκε και συνόδευσε την τελετή η φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών....
Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι η Φιλαρμονική δεν αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Φυλής και αισθανόμαστε πως, ότι τραβάμε τα τελευταία 3 χρόνια, αποσκοπούν στο να μας αναγκάσουν από μόνοι μας να σταματήσουμε. Ένα πράγμα μόνο είναι σαφές. Μακριά από εμάς κάθε υπόνοια συνδικαλισμού ή πολιτικών παιχνιδιών. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε θυσιάσει πάρα πολλά για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. 
Για το λόγο αυτό και με αληθινή θλίψη και στεναχώρια,ανακοινώνουμε ότι η μουσική συνοδεία που ακούγεται σε κάθε επίσημη πολιτιστική εκδήλωση του τόπου μας σιγάζει. Μόνη μας ελπίδα είναι η απουσία μας να σημαίνει κάτι και να βρεθεί μια λύση".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου