«Τσεκούρι» στα αντισταθμιστικά της Χωματερής μεθοδεύει ο Σγουρός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Θέμα μείωσης των αντισταθμιστικών που καταβάλει στο Δήμο Φυλής θέτει ευθέως ο Φορέας Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ). Με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δήλωσε, ευθέως, KΛΙΚ ΕΔΩ ότι «τα αντισταθμιστικά που πληρώνει ο ΕΔΣΝΑ δεν ανταποκρίνονται, ούτε στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ούτε στα περιβαλλοντικά οφέλη που θα έπρεπε να έχουν επιτευχθεί». Τη στιγμή που το ύψος της οφειλής του ΕΔΣΝΑ προς το Δήμο Φυλής αγγίζει τα 27 εκατ. ευρώ, ο Περιφερειάρχης συνδέει τη μείωση των αντισταθμιστικών με την οικονομική βιωσιμότητα του Συνδέσμου, που εξαιτίας της κακοδιαχείρισης παρουσιάζει έλλειμμα 80 εκατ. ευρώ. Αποδεικνύοντας, ότι, όπως πολλές φορές έχει επισημάνει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, η καθυστέρηση καταβολής των συμφωνημένων αντισταθμιστικών είναι εκ του πονηρού, Περιφερειάρχης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν τον στηρίζει. 
«Η αρωγή του Κεντρικού Κράτους όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν προκλητικά ανύπαρκτη απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος, από την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ και τη ρύθμιση των τεράστιων χρεών του μέχρι τη φύλαξη του ΧΥΤΑ από τις καθημερινές εισβολές τρίτων, το θέμα της ομηρείας των συμβασιούχων, τη διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων. Το Κεντρικό Κράτος που διαχειρίστηκε με παταγώδη αποτυχία στο παρελθόν το κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων, σήμερα απουσιάζει προκλητικά. Είναι αδιανόητο. Τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας αφορούν όλους. Η συζήτηση για την οικονομική βιωσιμότητα του Συνδέσμου μας αφορά όλους» τονίζει ο Γιάννης Σγουρός. 
Την ίδια ώρα και ενώ ο Περιφερειάρχης έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας, ο Δήμος Φυλής τηρεί σιγή ιχθύος. Ούτε, φυσικά, έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου, τη στιγμή που προμηθευτές και εργαζόμενοι περιμένουν τα οφειλόμενα. 
Δεν είναι περίεργο;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου