Μην πετάτε τα βιβλία, λέει στους μαθητές η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων

Στην αποφυγή του απεχθούς φαινομένου της καταστροφής των βιβλίων, από τους μαθητές, στο τέλος της σχολικής χρονιάς αποβλέπει η παιδαγωγική και παριβαλλοντική παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων. Με ανακοίνωσή της η Ένωση καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους και τους Διευθυντές των Σχολείων, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν ή να οδηγηθούν στην ανακύκλωση. «Η ενέργεια αυτή έχει στόχο να αναπτύξει στους μαθητές στάση σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου» είναι η φράση-κλειδί μέσα στην οποία η Ένωση κλείνει το νόημα της παρέμβασής της. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 
Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων με το σύνθημα «Δεν πετάμε τα σχολικά βιβλία, δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον, τα επιστρέφουμε!» καλεί όλους τους μαθητές και γονείς κατά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου 2013, να επιστρέψουν τα σχολικά βιβλία.
Η ενέργεια αυτή έχει στόχο την ανάπτυξη στους μαθητές στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.
Τα βιβλία που για μια ολόκληρη χρονιά ήταν σύντροφοι των μαθητών στο ταξίδι της γνώσης αξίζουν καλύτερη μεταχείριση!
Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση προτείνεται στους κ.κ. Διευθυντές των σχολείων να μοιραστούν εκ νέου στους μαθητές, ενώ τα υπόλοιπα να δοθούν για ανακύκλωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου