Κλείνουν τους Δήμους, τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου οι Δήμαρχοι

Κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου οι υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας, με εξαίρεση τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, αποφάσισε το απόγευμα της Κυριακής, 7 Ιουλίου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ). Οι Δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΚΕΔΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ έχει ως εξής: 

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, για αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού και των προβλημάτων που συσσωρεύονται στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών. 
Το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αμέσως μετά η ΚΕΔΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου. 
Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων
Τέλος υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα παρουσιαστεί η έρευνα της ΚΕΔΕ που πραγματοποίησε η METRON ANALYSIS για την «Εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου