Οργή κι αγανάκτηση για τις απολύσεις των εργαζομένων του Δήμου Φυλής

Τους Δημοτικούς Αστυνομικούς εξέφρασε η ομιλία του Περικλή Τσικρικού,
ενώ τις απόψεις  των Σχολικών Φυλάκων εξέφρασαν 

ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ και ο Γιώργος Τσιούνης

Οργή κι αγανάκτηση για την απόφαση της Κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Σχολικούς Φύλακες, επικράτησε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 11 Ιουλίου 2013. Σε μια πραγματικά μαζική συγκέντρωση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις δύο κατηγορίες των συναδέλφων τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή μιας απόφασης η οποία, όπως είπαν, οδηγεί στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για την Εθνική Οικονομία. «Μακάρι να λυνόταν με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα και μεις θα δεχόμασταν να γίνουμε Ιφιγένειες. Όμως η ζωή έχει αποδείξει ότι αυτά τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείου Ανδρέας Σπυρόπουλος. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν υπάρχει εργαζόμενος που να νιώθει ασφαλής μέσα σε αυτή την καταιγίδα και απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και κυρίως στην ενημέρωση της κοινής γνώμης. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Γιάννη Παπαναή. Το πολύπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος σήμανε συναγερμό στις τάξεις των εργαζομένων. «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το Δήμο. Να καλέσουμε σε συμπαράσταση όλους τους κοινωνικούς φορείς. Χρειάζεται ενότητα κι αγώνας. Να καταλάβουμε ότι δε γλιτώνει κανείς γιατί έχουν βάλει σκοπό να μας διαλύσουν. Πρέπει όταν θίγεται ο διπλανός μας να τρέχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε την κοινωνία μαζί μας», τόνισε η Ντίνα Νικολοθανάση, ενώ ο Ανδρέας Γιαννόπουλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί λευκή απεργία. 
Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ εξέφρασε φόβους ότι η απομάκρυνσή τους, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, θα οδηγήσει στη διάλυση των σχολείων και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντικατασταθούν από χαμηλόμισθους σεκιουριτάδες. Επεσήμανε ακόμα ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση τουλάχιστον είκοσι καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης από τα σχολεία της περιοχής, κάτι που, όπως είπε θα έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία τους. 
Αναφέρθηκε ακόμα ότι η Διοίκηση του Δήμου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων κι ότι την Παρασκευή, 12 Ιουλίου θα εκφράσει, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους, συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Τέλος, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση τις επόμενες μέρες και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ, με αποκορύφωμα την απεργία και τη συγκέντρωση της Τρίτης, 16 Ιουλίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου