Μεγάλη ευκαιρία για μαθητές Δημοτικού

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σε αγώνα δρόμου, με στόχο να αξιοποιηθεί από τους γονείς το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ηλικία από 6 μέχρι 12 ετών, έχει επιδοθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ). Πρόκειται για τη δυνατότητα που δίνεται σε 600 παιδιά του Δήμου Φυλής που έχουν καλή υγεία και φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους ή να βοηθηθούν στη μελέτη των μαθημάτων τους, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου και συγκεκριμένα από τις 14:30 έως τις 21:30, τις καθημερινές αλλά και τα πρωινά του Σαββάτου. Παράλληλος στόχος είναι να βοηθηθούν οι γονείς στην επαγγελματική τους ενασχόληση αλλά στην αναζήτηση εργασίας γι’ ατούς που είναι άνεργοι. 
Ειδικότερα τα παιδιά θα παραμένουν σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες, μέσα από το παιγνίδι, τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική και την έκφραση. Στους τρεις χώρους που θα επιλεγούν σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, χιπ-χοπ, μπαλέτου, ρυθμικής γυμναστικής, μπάσκετ, ταεκβοντό ποδοσφαίρου, βόλεϊ, ενόργανης γυμναστικής, θεατρικού παιγνιδιού, μουσικοκινητικής, εκμάθησης σκάκι και μουσικών οργάνων και εργαστήρια εικαστικών και πληροφορικής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην βοήθεια των παιδιών στη σχολική μελέτη, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής τους στο σχολείο. 
Το μόνο πρόβλημα είναι η ασφυκτική προθεσμία δήλωσης συμμετοχής, που άρχισε στις 25 Ιουλίου και τελειώνει την Παρασκευή, 2 Αυγούστου. Τον στόχο της συμμετοχής 600 παιδιών δυσκολεύει η χρονική περίοδος μέσα στην οποία πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις, καθώς πολλές οικογένειες απουσιάζουν για διακοπές. 
Από την πλευρά του το δυναμικό της ΚΕΔΗΦ έχει εντείνει την προσπάθειά του, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία μέσα από τα ΜΜΕ κι επιδιώκοντας τη συνεργασία του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος της περιοχής. 
«Καλούμε τους γονείς να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, καθώς ο Δήμος Φυλής ήταν ο ένας από τους τρεις Δήμους που πέτυχε να του εγκριθεί από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ικανοποιητικός αριθμός παιδιών, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος για την εναρμόνιση της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής», σημειώνουν τα στελέχη της ΚΕΔΗΦ, που αγωνιούν, πραγματικά, για την επιτυχία του προγράμματος. Το θέμα είναι αν θα προλάβουν ή όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Χαρίλαος Φλωράκης, αν θα προκάνουν…

Πληροφορίες εγγραφές: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής, Αθηνών 31, Άνω Λιόσια, τηλ: 2102486775-6

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου