Τι ζητάει η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου για τα σχολεία της πόλης

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΧΙΖΑΣ
Μπορεί να βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, όμως το γονεϊκό κίνημα του Ζεφυρίου επαγρυπνεί, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, Θανάσης Σχίζας έθεσε τα παρακάτω θέματα, διαπιστώνοντας  "στασιμότητα για τα προβλήματα που ο Δήμος δύναται και επιβάλλεται έως ένα βαθμό να επιλύσει".   
1. Τι θα γίνει με την επέκταση των ορίων του 2ου Δημοτικού το οποίο δεν έχει νέες εγγραφές με αποτέλεσμα την ερήμωσή του και την κατάργηση οργανικών θέσεων σε αντίθεση με τα κοντινά σχολεία των Α. Λιοσίων που ενδέχεται να λειτουργήσουν και σε απογευματινή βάρδια. 
2. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης γιατί δεν εντάσσεται στο 2ο Δημοτικό δίνοντάς του πνοή και όχι σε προκάτ αίθουσα δίπλα στο 4ο Νηπιαγωγείο. 
3. Πως θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στεγανοποίησης των σκεπών του 4ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου. 
4. Γιατί στο 3ο Δημοτικό δεν υπάρχει καμία πρόοδος εργασιών για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου που περιλαμβάνει και χώρο αθλοπαιδιών καθόσον δεν έχει προγραμματισθεί δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 394.000 ευρώ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. 
5. Γιατί στο 1ο Δημοτικό παραμένει ανενεργή η κατασκευή του εργαστηρίου φυσικοχημείας με μέριμνα του ΟΣΚ. 
6. Τι θα γίνει με τις καθαρίστριες. Ανανέωση συμβάσεων, αύξηση ωρών και θέσεων εργασίας. 
7. Πότε θα γίνουν οι εργασίες συντήρησης στα σχολεία. 
8. Τι θα γίνει με το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου στο πάρκο Κ. Λιάρος που έχει εγκαταλειφθεί. 
9. Πως θα σταματήσει η υποβάθμιση του ρόλου της Ένωσης Ζεφυρίου στην Α/θμια και Β/θμια σχολική επιτροπή του Δήμου με την ελλιπή της εκπροσώπηση. 
10. Τέλος, η παραβατικότητα που τόσο ταλαιπωρεί την πόλη μας δυστυχώς δεν έχει αφήσει ανέπαφα τα σχολεία( κλοπές, βανδαλισμοί κ.λ.π.). 
Με δεδομένη λοιπόν την έξαρση της παραβατικότητας στην περιοχή μας έχουμε ζητήσει , ως Ένωση Γονέων, επανειλημμένως τη φύλαξη όλων των σχολείων. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει κάτι για την ασφάλεια των σχολείων και των παιδιών μας. Αυτό που διαπιστώνεται είναι στασιμότητα για τα προβλήματα που ο Δήμος δύναται και επιβάλλεται έως ένα βαθμό να επιλύσει.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου