Iδού πεδίον δόξης λαμπρόν κύριε Μπουραΐμη

Τα μνημεία των 27 εκτελεσθέντων στην Πάρνηθα. Οι οικογένειές τους υπέστησαν ψυχική οδύνη και πρέπει να αποζημιωθούν από το Γερμανικό Κράτος
Εικοσιεπτά Έλληνες πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν δημότες Αχαρνών και Φυλής εκτελέσθηκαν, εν ψυχρώ, τον Ιούλιο του 1944, στην Πάρνηθα από τις Γερμανικές Δυνάμεις κατοχής. Μάλιστα το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μνημείου των δέκα εξ αυτών, καθώς για τους δεκαεπτά Σαρακατσαναίους βοσκούς στήθηκε, πριν από χρόνια, μνημείο από τους συμπατριώτες τους.
Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου, καθώς οι εκτελεσθέντες ήταν, αποδεδειγμένα, άμαχοι και φιλήσυχοι.
Βέβαια η ανέγερση του μνημείου, που, σημειωτέον, έγινε με έξοδα ιδιωτών και όχι των δύο Δήμων, εκπληρώνει το ηθικό χρέος που εκκρεμούσε επί 69 χρόνια.
Όμως επειδή οι θύτες αποτελούν τα σημερινά αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κουνούν στον Ελληνικό Λαό το δάκτυλο, μήπως οι Δήμοι Αχαρνών και Φυλής θα έπρεπε να εγείρουν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια το θέμα της αποζημίωσης των 27 οικογενειών, που υπέστησαν, άδικα, την ψυχική οδύνη, όπως έχει συμβεί στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο; Για τον απλούστατο λόγο ότι οι εξαθλιωμένες, λόγω της οικονομικής κρίσης, οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν να ξεκινήσουν ένα τιτάνιο δικαστικό αγώνα που απαιτεί, εκτός των ψυχικών αποθεμάτων, τεράστια έξοδα. 
Εννοείται ότι ένας τέτοιος δικαστικός αγώνας δεν είναι εύκολο να τελεσφορήσει. Αλλά θα προσφέρει τη δυνατότητα να αναδειχθεί το θέμα στην Ευρώπη, αλλά και να δοκιμαστούν οι αντοχές του δοσίλογου Τύπου και της υποταγμένης Κυβέρνησης. 
Κι άλλωστε λεφτά για δικηγόρους υπάρχουν. 
Και στους δύο Δήμους…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου