Καρμανιόλας συνέχεια

Το πρόβλημα δεν είναι οι οδηγοί, αλλά τα αθέατα STOP και τα παρκαρισμένα στη διασταύρωση αυτοκίνητα που περιορίζουν το οπτικό πεδίο
Γράφαμε πριν από λίγες μέρες ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ότι θα θρηνήσουμε θύματα στη διασταύρωση-καρμανιόλα, που έχει δημιουργηθεί στη διασταύρωση των οδών Πίνδου και Πηνειού, στη Δροσούπολη. Και λίγο έλειψε να συμβεί, το απόγευμα της Τετάρτης, 31 Ιουλίου, όταν δύο ακόμα οδηγοί προστέθηκαν στη λίστα αυτών που κινδύνευσαν άμεσα. 
Η πληθώρα των περιστατικών αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να αποδοθούν στην αμέλεια των οδηγών κι ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ διαπίστωσε ότι οι αιτίες των ατυχημάτων στη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι δύο. Πρώτον τα πολύ μικρά κι εντελώς αθέατα STOP που βρίσκονται επί της οδού Πίνδου και δεύτερον η στάθμευση αυτοκινήτων στη διασταύρωση, που περιορίζει την ορατότητα και το χρόνο αντίδρασης των οδηγών. 
Βεβαίως η σηματοδότηση του συγκεκριμένου δρόμου και η απαγόρευση της στάθμευσης δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Τροχαίας. Όμως είναι βέβαιο ότι θα πρέπει από το Δήμο να ξεκινήσει η πρωτοβουλία της λήψης μέτρων, για να περιοριστούν τα τροχαία στο συγκεκριμένο σημείο, που συγκεντρώνει μάλιστα μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο, καθώς η Πηνειού ενώνει στην ουσία, το Μενίδι με τα Άνω Λιόσια και τη Φυλή. Αναγνώστες, εξάλλου, του ΦΥΛΑΡΧΟΥ επεσήμαναν και πολύ σωστά, οι κολώνες έχουν τοποθετηθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά όχι και τα φανάρια. 
Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος θα εγκαταλείψει την καλοκαιρινή ραστώνη κι ότι δεν θα επέμβει κατόπιν εορτής…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου