Ρεκόρ Μπουραΐμη στις κοτσάνες…

Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης ξεπέρασε και τον εαυτό του. Κατάφερε, μιλώντας στο πανηγύρι της Χασιάς να πει τρεις κοτσάνες μέσα σε μια παράγραφο:
"Αναρωτήθηκαν πολλοί γιατί για μας τους Έλληνες έχει τόσο μεγάλη σημασία η Παναγία, γιατί έχει τόσο ξεχωριστή, τόσο μοναδική θέση στην καρδιά μας. Γιατί η πιο γνωστή αφίσα που κυκλοφόρησε για να εμψυχώσει τον Ελληνικό Στρατό στον Πόλεμο του ’40, δείχνει τον Έλληνα φαντάρο με την Παναγία δίπλα του. Γιατί η πιο συνηθισμένη ευχή που δίνει η μάνα στα παιδιά της είναι «η Παναγιά μαζί σου». 
Δεν είμαι Θεολόγος για να δώσω τη σωστή απάντηση από Εκκλησιολογικής πλευράς. Ως Αρβανίτης όμως, ως δύο φορές Έλληνας δηλαδή, μπορώ να πω ότι στο πρόσωπο της Παναγίας εκείνο που βλέπει η πιο βαθειά ψυχή του Έλληνα και της Ελληνίδας είναι η Μάνα. Βλέπει τη χωρίς όρους και προϋποθέσεις Αγάπη. Το αιώνιο καταφύγιο και τη μεγάλη, πάντα, ανοιχτή αγκαλιά"
Συγκεκριμένα: 
1) Για να μας πείσει ότι είναι δύο φορές… Έλληνας, παραδέχθηκε ότι δεν είναι Θεολόγος, πράγμα που όλοι γνωρίζαμε. Παρεμπιπτόντως οι Θεολόγοι απαντούν σε θεολογικά κι όχι σε εκκλησιολογικά ζητήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει η Ιεραρχία. Όταν βεβαίως δεν βρεθεί, εκεί κοντά, κάποιος Αρβανίτης, να τα απαντήσει στο πι και φι. 
2) Άνοιξε νέους δρόμους στην επιστήμη της ψυχολογίας, ανακαλύπτοντας ότι, όπως ο Αρβανίτης είναι δύο φορές Έλληνας, έτσι κι ο Έλληνας έχει μια ρηχή και μια «πιο βαθειά ψυχή». 
3) Αντιλήφθηκε, πρώτος, τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κλειστή και την ανοιχτή αγκαλιά, κάτι που αυτομάτως τον κατατάσσει δίπλα στον μεγάλο καρδιοχειρουργό Κρίστιαν Μπάρναρντ που είχε επιχειρήσει την πρώτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Και για του λόγου το αληθές δείτε στο βίντεο ότι ο Μπουραΐμης χρειάστηκε μόνο ενάμιση λεπτό…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου