Προεκλογικά κόλπα Μπουραΐμη με τη συγκοινωνία

Στα προηγούμενα δυόμιση χρόνια ο Δήμαρχος Φυλής σχεδόν λοιδωρούσε τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας και τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων της πόλης, όταν του έθεταν το πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του Δήμου Φυλής. 
Για παράδειγμα, ο Σύλλογος της Ζωφριάς είχε πραγματοποιήσει εκτεταμμένες κινητοποιήσεις, πριν ο Δήμος βρεθεί, χλιαρά, στο πλευρό του για το θέμα της κατάργησης της γραμμής express, που ένωνε, κατευθείαν, τη συνοικία με τη Αθήνα. Το χλευασμό του Δημάρχου είχε υποστεί επανειλημμένα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιουμπρής, όταν έθετε το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Ζεφυρίου. Πρόσφατα, εξάλλου, τρείς εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης είχαν αποστείλει υπομνήματα στον ΟΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και είχαν, στην κυριολεξία, σύρει το Δήμαρχο σε συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού, όπου συμφωνήθηκε να υποβάλει ο Δήμος Φυλής υπόμνημα με τις προτάσεις του για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Κι ενώ όλοι ανέμεναν τη σύνταξη του υπομνήματος που θα περιελάμβανε τις βελτιώσεις που ζητούσαν οι μαζικοί φορείς και οι πολίτες και οι οποίες δεν είχαν το παραμικρό κόστος για το Δήμο, ο τελευταίος κατόρθωσε , όπως πάντα, να κάνει το χειρότερο. 
Μαζί με την πρόταση των φορέων κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, για τη δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας με έξι γραμμές και δυσθεώρητο κόστος για το Δήμο. Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας που συντάχθηκε μα βάση τις υποδείξεις της διοίκησης, ο ΟΑΣ θα αναλάβει, μέσω της προγραμματικής σύμβασης την παροχή συγκοινωνιακού έργου έναντι 330 χιλ ετησίως, εφόσον το κόστος ανά χιλιόμετρο ορισθεί, λόγω της φιλοξενίας του αμαξοστασίου και του «νεκροταφείου» των αποσυρμένων από την κυκλοφορία λεωφορείων, σε δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο. Αλλιώς θα ξεπεράσει τις 400 χιλ. ευρώ.
Με απλά λόγια, ο Δήμος κατάφερε, ως συνήθως εκεί που του χρωστούν, να του πάρουν και το βόδι. Ευτυχώς που πρόκειται για προεκλογικό τρυκ, με σκοπό να εμφανίσει ο Δήμος δραστηριότητα για τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας. Αλλιώς θα επρόκειτο μια ακόμα ιστορία για γέλια και για κλάματα…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου