Προεκλογική βράβευση του παπα Δημήτρη στη Χασιά…

Η βράβευση του παπα
Δημήτρη έπρεπε να είχε γίνει
 πριν από πολλά χρόνια... 
Τον καταξιωμένο ιερέα της Χασιάς, Δημήτριο Παναγακόπουλο θα τιμήσει, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το τοπικό πανηγύρι, ο Δήμος Φυλής. Η βράβευση θα γίνει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, αμέσως μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη και πριν από τη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου. 
Η βράβευση είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς ο ιερέας χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από το ποίμνιο της Φυλής αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όμως είναι προφανής η προεκλογική σκοπιμότητα του Δημάρχου, που θυμήθηκε τον ιερωμένο μετά από εικοσιπέντε χρόνια ευδόκιμης διακονίας στη Χασιά. Και τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, σπάνια συμβουλεύεται, σε θέματα της αρμοδιότητάς του, με αποτέλεσμα να έχει συγκρουσθεί μετωπικά με τους θρησκευόμενους της πόλης. Τρανταχτό παράδειγμα η στάση του Δημάρχου στο θέμα της λιτάνευσης της εικόνας της Μονής Κλειστών, στο οποίο ταυτίστηκε με την Ηγουμένη, αγνοώντας τις θέσεις του παπα Δημήτρη, που βρέθηκε, όπως πάντα, στο πλευρό των Ενοριτών του…
Φυσικά ο παπα Δημήτρης δεν μπορεί να αρνηθεί την τιμή, η οποία, στο κάτω της γραφής, εκφράζει τα αισθήματα όλων των κατοίκων της Χασιάς.
Αλλά καλό θα είναι να μην ξεχνάμε την υστεροβουλία του Δημάρχου, που βγάζει από το μανίκι τους τελευταίους του άσσους, προκειμένου να κερδίσει, πάση θυσία, την παρτίδα της επανεκλογής του…
Ή όπως θα τραγουδήσει, αμέσως μετά τη βράβευση του παπα Δημήτρη ο Χρήστος Νικολόπουλος,  "δεν υπάρχουν Άγγελοι, σου λέω"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου