Με λαμπρότητα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία Γρηγορούσα

Οι επίσημοι αυξάνονται, ολοένα, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, αλλά ο Δήμαρχος απουσίαζε από τη λιτάνευση. Όσο για τη Φιλαρμονική που συνόδευσε την εικόνα  ήταν του Δήμου Αχαρνών...
Με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 8 Σεπτεμβρίου, κορυφώθηκε το θρησκευτικό μέρος των εκδηλώσεων για την πανήγυρη της Παναγίας Γρηγορούσας, στο Ζεφύρι. Στο μεθεόρτιο εσπερινό που προηγήθηκε, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μακάριος, ο οποίος, μετά το τέλος της λιτάνευσης απηύθυνε χαιρετισμό κι ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, ο οποίος του έδωσε τη δυνατότητα να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις. Τις ευχαριστίες του στους παρευρεθέντες, αλλά και στις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής, που συνέδραμαν τον εορτασμό εξέφρασε κι ο εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Γρηγορούσας, πατήρ Άγγελος Κανέλλος. 
Όσο για τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, δεν έλειψε από τις εορταστικές εκδηλώσεις, αφού χοροστάτησε στον όρθρο και την πανηγυρική θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 8 Σεπτεμβρίου. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου