Ρακοσυλλέκτες καθιστούν επικίνδυνη τη λειτουργία της χωματερής

«ΛΑΒΕΤΕ  ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΩ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ
 Την παράνομη είσοδο ρακοσυλλεκτών  στη χωματερή καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο οποίος ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης την λήψη άμεσων μέτρων καθώς όπως επισημαίνει κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων του Συνδέσμου αλλά και των ρακοσυλλεκτών. Ο κ. Σγουρός διαμηνύει πως αν δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση θα αναγκαστεί να προχωρήσει στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Ιδού τι αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή δημιουργήθηκαν σήμερα, από νωρίς το πρωί, (27-09-2013) εξαιτίας της αθρόας εισόδου τρίτων στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Με επιστολή του προς την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση που κοινοποιείται στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ζητά την λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη του χώρου καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους του Συνδέσμου αλλά και για τα ίδια τα άτομα που εισέρχονται παράνομα στον χώρο. Το φαινόμενο της εισόδου τρίτων στον ΧΥΤΑ Φυλής με στόχο των προσπορισμό διάφορων υλικών είναι διαχρονικό. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές και δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ δεν έχει δοθεί οριστική λύση.   
 «Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα όλους τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που προκαλούν τα άτομα αυτά στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την παρουσία τους. Εάν δεν δοθεί λύση και δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση σε όλη αυτή την παρανομία τότε είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε τον ΧΥΤΑ. Υγειονομική ταφή κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να γίνει» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου