Τώρα αδιαχώρητο στα Δημοτικά, αύριο στα Γυμνάσια και Λύκεια…

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗ

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική σχολική χρονιά με ενεργό συμμετοχή στην μαθησιακή διαδικασία.
Σε όλους τους εκπαιδευτικούς εύχομαι να έχουν δύναμη και κουράγιο ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον στόχο τους ,στην παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας!
Στους γονείς να έχουν δύναμη να ακολουθήσουν τα παιδιά τους ,ως συνοδοιπόροι, στο δύσκολο δρόμο τους.
Μετά τις καθιερωμένες ευχές όμως δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, δεν μπορούμε να μην έχουμε άποψη για το τι συμβαίνει στους εκπαιδευτικούς και στην απελπιστική θέση που τους έχουν φέρει οι απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας – Εργασίας !
Δεν μπορούμε να αφήνουμε ασχολίαστο το «σχέδιο» για το νέο Λύκειο που το θεωρούμε Αναχρονιστικό, Ανεφάρμοστο και Πολιτικά ύποπτο, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο για τους μαθητές σχολείο λόγω του φόρτου εργασίας και της αναγκαιότητας για αποστήθιση. Δεν υπηρετεί διόλου το στόχο για ένα σχολείο πιο ανθρώπινο, πιο ελκυστικό, πιο σύγχρονο και δημιουργικό.
Η όλη επεξεργασία έγινε για άλλη μια φορά στο πόδι και δεν προέκυψε ούτε από στοιχειώδη εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Αν το υπουργείο ενδιαφερόταν πραγματικά για την παιδεία και το σχέδιο για το «νέο» Λύκειο ήταν όντως σχέδιο που θα βελτίωνε τις συνθήκες μάθησης και το εκπαιδευτικό μας έργο, δεν θα το έφερναν για ψήφιση στις 10 Σεπτεμβρίου με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 11. 
Προχειρότητα ή σκοπιμότητα σημασία έχει ότι για άλλη μια φορά θα πληρώσουν τα λάθη τους οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς!!!
Είναι προφανές ότι χιλιάδες μαθητές θα φύγουν από τα γενικά λύκεια!
Το σχέδιο είναι μόρφωση για τους λίγους – κατάρτιση για τους πολλούς!
Αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την εγκληματική αδιαφορία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Φυλής στο ζήτημα της σχολικής στέγης. 
Αδιαφορία που οδήγησε στο ότι όλα πλέον τα Δημοτικά σχολεία να λειτουργούν ως υπεράριθμα ξεπερνώντας και τους 400 μαθητές σε κάθε σχολική μονάδα!!!
Όπως είναι φυσικό επικρατεί το αδιαχώρητο κι έχουν ληφθεί μέτρα έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, διαμορφώνοντας πρόχειρα σε αίθουσες διδασκαλίας, τους διαδρόμους, τις αποθήκες και τις αίθουσες εκδηλώσεων!
Το κορυφαίο αυτό πρόβλημα σε δύο χρόνια το πολύ θα αγγίξει με βεβαιότητα και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Δήμο μας. 
Εμείς οι γονείς το φωνάζαμε από το 2011 , μας άκουσε κανείς;;;

Ο Νίκος Λιόσης είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου