Η φρίκη του σεισμού δε μας δίδαξε τίποτα, λέει ο Σάββας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το φονικό σεισμό του '99, ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββας Σάββας τονίζει τα εξής:

Τα χρόνια περνάνε, ο καιρός αφήνει τα σημάδια του πάνω μας, όμως μοιάζει σαν να μην έχει περάσει ούτε δευτερόλεπτο από εκείνη τη στιγμή. Το ζεστό μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 μια ολόκληρη πόλη καταστράφηκε, περιουσίες και επιχειρήσεις διαλύθηκαν, ζωές χάθηκαν. Τίποτε από τότε δεν είναι το ίδιο, όχι μόνο για τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων, αλλά και των τριγύρω περιοχών που επλήγησαν από τη μανία του Εγκέλαδου. Τώρα, 14 χρόνια μετά, έχοντας βιώσει τις συνέπειες της οργής της φύσης, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι πάθαμε και μάθαμε. 
Όμως αλήθεια… μάθαμε; Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε στο μέλλον να είμαστε πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις; Αντισεισμική θωράκιση στην πόλη μας υφίσταται; Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει προτείνει δωρεάν προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα κτίρια του Δήμου Φυλής που δεν έχουν κτιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ) και περαιτέρω ενίσχυση-θωράκιση αυτών των κτισμάτων μετά από τις απαραίτητες τεχνικές υποδείξεις των ειδικών. Φαίνεται όμως πως αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη του τόπου, ξεχνούν γρήγορα.
Εμείς όμως, θα επιμείνουμε στο συγκεκριμένο θέμα, δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας και πάνω από όλα στα συνολικά 143 θύματα του καταστροφικού σεισμού, που έδωσαν, εκτός από τις ζωές τους και ένα μάθημα σε εμάς για το μέλλον…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου