Αντιμνημονιακός στην εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, ο Ιγνάτιος

Καθιερώνει την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς, πατήρ Ιγνάτιος. Και γιατί να μην το κάνει, αφού όπως και πέρσι, στην εκδήλωση πήρε μέρος όλη η Ζωφριά κι ο Ναός γέμισε ασφυκτικά;
Παρόντες, το απόγευμα της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου και οι Άγιοι Ιλίου και Κορωνείας (Κύπρου), αλλά και οι τοπικοί άρχοντες, όπως ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββας Σάββας, η πρώην Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων, Σταμάτης Γεώργας και Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καμπόλης και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκος Χατζητρακόσιας.

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του απόστρατου στρατηγού Διονύση Παπαπαναγιώτου κι ένα τηλεοπτικό χρονικό του αλβανικού έπους, συνεχίστηκε με τραγούδια, ανέκδοτα, απαγγελίες ποιημάτων και σκετσάκια, με θέμα την εθνική επέτειο και κορυφώθηκε με την Αγιωργίτικη Κομπανία. Σημαντική στιγμή το Δελτίο Ειδήσεων, που παρουσίασαν δύο πανέμορφα κορίτσια και παραλλήλισε την επίθεση του Γερμανοϊταλικού Άξονα, το ’40, με τη σημερινή οικονομική κατάσταση και το μνημόνιο.


Με το Δελτίο ο Ιγνάτιος, βρήκε τον τρόπο, με την ιδιότητα του σεναριογράφου, να στιγματίσει τον περιορισμό της εθνικής ανεξαρτησίας από την Τρόϊκα και το ΔΝΤ, με απώτερο τη λεηλασία της εθνικής περιουσίας, αλλά και να καταδικάσει τον ξενόδουλο Τύπο. Φυσικά ο ιερωμένος δεν αρκέστηκε στο σενάριο του συγκεκριμένου δρώμενου. Εμπνεύστηκε, δόμησε και σκηνοθέτησε την εκδήλωση και διηύθυνε, με μαεστρία, την Αγιωργίτικη Κομπανία, αποδεικνύοντας ότι μπορούσε να διαπρέψει και στο καλλιτεχνικό στερέωμα. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Θεσσαλών, με τον οποίο ο Ιγνάτιος έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις, επειδή τα γραφεία του βρίσκονται στη Ζωφριά. Και φυσικά, ως καλός οικοδεσπότης, δεν ξέχασε το καθιερωμένο κέρασμα, που στη συγκεκριμένη περίσταση ήταν γλυκά. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στους συνεργάτες του Ιγνάτιου,οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά του και οι οποίοι συνέβαλαν ώστε η εκδήλωση να έχει τα συστατικά της επιτυχίας, δηλαδή συντονισμό και ταχύτητα. 
Μπράβο τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου