Στην πρωτοπορία το 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιτυχημένη  παρουσία του 4ου γυμνασίου, στον Πολιτισμό και τις επιστήμες με τη συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Media Awards στο Βέλγιο και τη βράβευση στον 7ο  διαγωνισμό πειραμάτων και κατασκευών που διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Αιγάλεω  της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Εύρηκα", συνεχίστηκε  και πέρυσι με:  
-Τη θαυμάσια θεατρική παράσταση ‘’ΌΡΝΙΘΕΣ’’ του Αριστοφάνη,  
-Τη διάκριση και χρηματοδότηση από την Γ.Γ. Νέας Γενιάς  ως καινοτόμου δράσης για την κατασκευή Βιοντίζελ (πρόγραμμα Ελιά),
-Το βραβείο κατασκευής καλύτερης φωλιάς πουλιών στο πάρκο Τρίτση    (πρόγραμμα Δάσος),
-Χειροποίητα  σαπουνάκια , τις πασχαλινές λαμπάδες ,και με την αξιέπαινη αυθόρμητη φιλανθρωπική δραστηριότητα, τα οποία είναι μόνο μικρό μέρος της πολυδιάστατης βιωματικής δραστηριότητας μαθητών και καθηγητών του σχολείου.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ανακύκλωση.  Η δημιουργικότητα, η φαντασία και η καλή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών μετέτρεψαν ‘’άχρηστα ‘ υλικά σε καταπληκτικά κοσμήματα  και αξεσουάρ μόδας, με φόντο τον Πύργο του Άϊφελ από κρεμάστρες!
Τα έργα εκτέθηκαν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στη ΧΑΝ Αθηνών (Ακαδημίας 36 και Ομήρου, Αθήνα) στα πλαίσια έκθεσης δημιουργιών από ανακύκλωση ,της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης : Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς Σκουπίδια»
Σημειωτέον ότι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου έγιναν Εργαστήρια απασχόλησης και επίδειξης για το κοινό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου