Μικρή "Μαρία" και στα Άνω Λιόσια

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ 
Ιδού τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ζεύγος ημεδαπών για αρπαγή ανηλίκου

Τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από ημεδαπή ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι Αττικής, βρέφος κοριτσάκι, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ


Συνελήφθη προχθές (23-10-2013) το πρωί στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ζεύγος ημεδαπών, (53χρονος και 48χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, διερευνώντας καταγγελία για ζεύγος ημεδαπών, που είχε στην οικία του βρέφος (κορίτσι), χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς, προσήγαγε από την περιοχή των Άνω Λιοσίων τους δύο ημεδαπούς. 
Όπως προέκυψε από την έρευνα και την εξέταση των προσαχθέντων, τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα ΡΟΜΑ, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος (κορίτσι), το οποίο είχε γεννηθεί την 25-2-2013 από άλλη γυναίκα ΡΟΜΑ, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ. 

Η 48χρονη ημεδαπή αμέσως μετά την παραλαβή του βρέφους επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει», ως τέκνο της, στο Δήμο Φυλής. Έκτοτε, το βρέφος παρέμενε μαζί τους, ενώ προσπαθούσαν να εξεύρουν τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσουν». Το ζεύγος ισχυρίσθηκε ότι προέβη στη παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν είχε άλλα τέκνα. 
Μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.
Το ζεύγος συνελήφθη και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους συνεχίζονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου