Ψίχουλα αποκόμισε από την Περιφέρεια ο Μπουραΐμης…

Θλίψη προκάλεσε για ακόμα μια φορά η σύγκριση του Δήμου Φυλής με άλλους Δήμους, στην παρουσίαση των νέων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. Από την παρουσίαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, που πραγματοποιήθηκε, με κάθε επισημότητα, ενώπιον των Υπουργών Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, προέκυψε ότι ο Δήμος Φυλής διέπρεψε σε ρόλο …κομπάρσου.
Το θλιβερό δεν ήταν που αποκόμισε μόνο τρεις μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 1.8 εκατ. την ώρα που άλλοι Δήμοι της Αττικής αποκόμιζαν χειροπιαστά έργα προϋπολογισμού 35 εκατ. Ήταν η εικόνα φτωχού συγγενούς που παρουσίασε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, ο οποίος στο διάστημα που ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός παρουσίαζε τη νέα δέσμη έργων …χασμουριόταν και περιεργαζόταν το κινητό του, ενώ με το γνωστό σνομπ ύφος του, προσπάθησε, μάταια, να κρύψει την αμηχανία του, όταν κλήθηκε να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση… 
Δείτε, για του λόγου το αληθές, το παρακάτω βίντεο:


Το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός κλίματος πιστοποίησε και με μια γενικόλογη και λακωνική δήλωση, με την οποία …ανακάλυψε την πυρίτιδα. «Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Φυλής είναι το φυσικό περιβάλλον κι είναι ανάγκη να υπάρξουν προνοιακές δομές». Ιδού οι μελέτες των …ανθυποέργων τα οποία αποκόμισε ο Δήμαρχος, με την επισήμανση ότι στα ράφια του Δήμου Φυλής υπάρχουν εκατοντάδες μελέτες που δεν έγιναν ποτέ έργα, επειδή δεν εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους:
-Μελέτη για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου στο ανατολικό τμήμα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 830,4 χιλ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές που πλήττονται συχνά.
-Αποπληρωμή μελετών του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 235Α στην περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής και Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ο.Τ. 139 2Α στην περιοχή Αγ. Νικολάου του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 388 χιλ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει την πολιτική που ακολουθούμε στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, στηρίζοντας τη σύγχρονη οικογένεια σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
-Μελέτη Ολοκλήρωσης Αστικής Ανάπλασης της περιοχής Λίμνης Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας ήδη υποβαθμισμένης περιοχής.
Σημειωτέον ότι για τις δύο μελέτες των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Οικολόγων Πρασίνων έχουν εκδώσει ανακοίνωση καταγγέλλοντας το υψηλό κι έξω από τις τιμές της αγοράς, κόστος τους…
Το δυσάρεστο συμπέρασμα είναι ότι ενώ ο Μπουραϊμης αποτέλεσε διακοσμητικό στοιχείο στη φιέστα του Περιφερειάρχη, Δήμαρχοι προνομιούχων περιοχών όπως ο Χατζηδάκης του Παλαιού Φαλήρου κι ο Χιωτάκης της Κηφισιάς αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές. Ο πρώτος με το αθλητικό κέντρο των 10 εκατ. και ο δεύτερος με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο των 11,5 εκατ.
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής που αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας του ρεπορτάζ…ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου