Συγκίνηση από την κάθοδο της εικόνας στη Φυλή

Στιγμές μεγάλης θρησκευτικής συγκίνησης έζησε το πρωί του Σαββάτου, 19 Οκτωβρίου η Φυλή. Όχι τόσο λόγω των εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο οποίος λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια, αλλά γιατί κατέβηκε, μετά από δυόμιση χρόνια η εικόνα της Μονής Κλειστών και γεννιούνται ελπίδες ότι το επόμενο Σάββατο του Λαζάρου θα επαναληφθεί το έθιμο που είχε διακοπεί εξαιτίας της αδικαιολόγητης άρνησης των μοναχών να την παραδώσουν στους κατοίκους της Φυλής για λιτάνευση.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου κι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, ενώ μετά το τέλος της ο εφημέριος Δημήτριος Παναγακόπουλος πρόσφερε κέρασμα στο εντευκτήριο του Ιερού Ναού. Η εικόνα παρέμεινε για προσκύνημα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου κι εν συνεχεία μεταφέρθηκε πάλι στη Μονή Κλειστών. 
Παρακολουθείστε στο βίντεο απόσπασμα από τη θεία λειτουργία και τη μυσταγωγία μπροστά στην Αγία Τράπεζα, που παρακολούθησε το εκκλησίασμα, μέσα από δύο γιγαντοοθόνες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί μέσα στον Ιερό Ναό:




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου