Σκοτεινοί κύκλοι πίσω από τους τσιγγάνους της Χωματερής, λέει ο Σγουρός

Πέρα από τους ρακοσυλλέκτες, οι φωτογραφίες που ο ίδιος ο ΕΔΣΝΑ έδωσε στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί του Γιάννη Σγουρού περί λειτουργίας της Χωματερής, σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, δεν έχουν καμιά βάση... 
Με επ’ αόριστον κλείσιμο της Χωματερής, εάν δεν ληφθούν μέτρα περιφρούρησης της Χωματερής από τους τσιγγάνους και αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες απειλεί ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων και Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Επισημαίνει την πλήρη απουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και προσθέτει ότι πίσω από τους ρακοσυλλέκτες βρίσκονται σκοτεινοί κύκλοι που «χρησιμοποιώντας σαν εκτελεστικό όργανο των σχεδίων τους περιθωριακές ομάδες αθιγγάνων και λαθρομεταναστών εντείνουν τις προσπάθειές τους να ποινικοποιήσουν την διαχείριση στον Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ με μια ακόμη ανθρωποθυσία». 
Ιδού το σχετικό Δελτίο Τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός: «Πρόταση επ’ αόριστον κλεισίματος του ΧΥΤΑ εάν δεν ληφθούν μέτρα από την ΕΛΑΣ» 

Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες αθρόες και κατά συρροή εισβολές ομάδων ατόμων, αθιγγάνων και άλλων, στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ιδίων και των εργαζομένων και διακόπτουν την ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε: 
«Κάποιοι που έχω κατονομάσει στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και παλαιοτέρα, έχουν αποφασίσει να κλείσουν τον Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ και να μετατρέψουν το λεκανοπέδιο Αττικής σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Χρησιμοποιώντας σαν εκτελεστικό όργανο των σχεδίων τους περιθωριακές ομάδες αθιγγάνων και λαθρομεταναστών εντείνουν τις προσπάθειές τους να ποινικοποιήσουν την διαχείριση στον Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ με μια ακόμη ανθρωποθυσία. Οι αθίγγανοι και οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται αιφνιδίως και με καταδρομικό τρόπο στον Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ μεταφέροντας μαζί τους και πλήθος αυτοσχέδιων μεταφορικών μέσων, καθοδηγούνται από σκοτεινούς κύκλους. Οι Αθίγγανοι έχοντας δεδομένη την πλήρη απουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στο χώρο του ΧΥΤΑ, εισέρχονται βάση σχεδίου. Ερωτώ:
-Γιατί η Ελληνική Αστυνομία δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει ούτε ένα μηχανοκίνητο των περιθωριακών ομάδων;
-Ποιος ειδοποίησε σήμερα τους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες, που εισήλθαν στον Χ.Υ.Τ.Α. ταυτόχρονα με τα αυτοκίνητα που μετέφεραν περιεχόμενο για καταστροφή; 
Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την κυβέρνηση ότι θα συγκαλέσω έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα από την Ελληνική Αστυνομία μέτρα, για την αποτροπή παρομοίων καταστάσεων, θα προτείνω το επ’ αόριστον κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ.»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου