Κράτησε ψηλά τη σημαία το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων

ΕΠΑΝΩ, ο Λυκειάρχης Δημήτρης Τσίγκος ζητά από τους μαθητές του 1ου Λυκείου να τιμήσουν το εθνικό σύμβολο, ψάλλοντας τον Εθνικό ύμνο και 
ΚΑΤΩ στιγμιότυπα από τη γιορτή του σχολείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, στο τέλος της γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων. Αφορμή αποτέλεσαν οι βανδαλισμοί αγνώστων, το βράδυ της προηγουμένης, που είχαν ως αποτέλεσμα να γραφτούν συνθήματα στους τοίχους του Λυκείου και του γειτονικού 1ου Γυμνασίου και να πεταχτούν στα σκουπίδια, οι δύο ελληνικές σημαίες. 
Η αντίδραση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, ήταν άμεση, με τον Πρόεδρο Νίκο Χατζητρακόσια να φέρνει από το σπίτι του δύο σημαίες, αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες και τον Λυκειάρχη Δημήτρη Τσίγκο να αναφωνεί, συγκινημένος, ότι η σημαία του 1ου Λυκείου δεν υποστέλλεται και να καλεί τους μαθητές να ψάλλουν, όλοι μαζί τον Εθνικό ύμνο, όπως κι έγινε. 
Όσο για το αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο, που προηγήθηκε, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς παρακολούθησαν, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, την αφήγηση των γεγονότων που σηματοδότησαν την αντίστροφη πορεία για τη πτώση της χούντας και την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα.
Το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία » επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε άγγιξε έντονα τους μαθητές, προβάλλοντας στη νέα γενιά το δίδαγμα ότι τίποτε δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με επιμονή, προσπάθειες και θυσίες, όταν αυτό απαιτηθεί.
«Είναι βέβαιο ότι από αυτές τις άριστα οργανωμένες σχολικές γιορτές αυτό που έμεινε στα παιδιά είναι ότι το Πολυτεχνείο απετέλεσε σύμβολο ανιδιοτελούς κοινωνικού αγώνα για μια Δημοκρατική χώρα, για μια Ελλάδα που θα πρέπει να τη διέπουν οι αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας», τόνισε, κλείνοντας σε μια φράση το νόημα της πραγματοποίησης των εορτών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Νίκος Χατζητρακόσιας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου