«Ποτέ την Κυριακή», λένε οι επαγγελματοβιοτέχνες και καταγγέλλουν Μπουραΐμη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ
Να μην ανοίξει κανείς το κατάστημά του την Κυριακή, καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες η Ένωσή τους. Παράλληλα ζητά από το καταναλωτικό κοινό να μην ψωνίσει την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, κατά την οποία εφαρμόζεται, για πρώτη φορά, μετά από 110 χρόνια το μέτρο. «Δεν λείπει ο χρόνος, αλλά τα χρήματα από τους καταναλωτές», επισημαίνει η Ένωση. Χαρακτηρίζει, ακόμα, βασιλικότερο του βασιλέως το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, τονίζοντας ότι δίνει εξετάσεις κυβερνοφροσύνης. 
Ιδού αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της Ένωσης:

                                    Δελτίο Τύπου

3 Ιανουαρίου 1910... Ημέρα Κυριακή. Είναι η πρώτη Κυριακή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία. Κανένας εργαζόμενος δεν δουλεύει, κανένα μαγαζί δεν είναι ανοιχτό.
3 Νοεμβρίου 2013... Μας καλούν για πρώτη φορά μετά από 110!!! χρόνια να ανοίξουμε τα καταστήματα μας, τάχα για να αυξήσουμε την δουλειά μας. 

Η Ένωση των ΕΒΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου καταδικάζει την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Είναι μέτρο αντιλαϊκό, γίνεται κατόπιν εντολής των μεγάλων αλυσίδων, των πολυκαταστημάτων, των πολυεθνικών. Αποσκοπεί σήμερα τα καταστήματα, αύριο όλοι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σαν σκλάβοι, χωρίς καμία μέρα ξεκούρασης.
Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο. Δεν μας λείπει ο χρόνος για να πάμε να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα. Αυτά που κόβουν από τους μισθούς, από τις συντάξεις. Τα καταστήματα μας ζούνε από αυτούς που τους έχουν ρημάξει όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Μήπως στον άνεργο λείπει ο χρόνος για τα ψώνια του; Στον εργαζόμενο που δουλεύει με τρίωρα και τετράωρα; 
Παράλληλα θέλουμε να καταγγείλουμε τον δήμαρχο Φυλής, κ Μπουραϊμη που με τη στάση του αποδεικνύει για άλλη μια φορά με ποιον είναι. Την ώρα που στο περιφερειακό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, η θέση του κ. Μπουραϊμη ήταν να ανοίγουμε ΟΛΕΣ τις Κυριακές. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, αφού πριν 3 χρόνια ζητούσε πάλι κάτι αντίστοιχο με το πρόσχημα οτι ο δήμος μας είναι τουριστικός!!!!!
Τονίζουμε και στον δήμαρχο οτι θα μας βρει απέναντι του. Καλά θα κάνει ως οφείλει να αφουγγραστεί τα προβλήματα μας, αν δεν τα ξέρει ας μας ρωτήσει να του τα πούμε και ας σταματήσει να είναι βασιλικότερος του βασιλέως δίνοντας εξετάσεις κυβερνοφροσύνης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή, να καταργήσουμε τα μέτρα αυτά στην πράξη. Την Κυριακή 3 Νοέμβρη όλα τα μαγαζιά κλειστά.
Καλούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό, τους εργαζόμενους του δήμου μας, να μην πάει κανείς να ψωνίσει την Κυριακή.
Τέλος δηλώνοντας και την συμπαράσταση μας στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία της 6ης Νοέμβρη και καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ. Στηρίζουμε αυτούς που αποτελούν την πελατεία μας δίνοντας ζωή στο σύνθημα «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου