Ο Ιγνάτιος τα είπε στην πεθερά για να τ’ ακούσει η νύφη…

Αριστερά ο Ιγνάτιος και δεξιά το οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση του
Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού κι αποτελεί ένα μίνι σκουπιδότοπο... 
Η Εκκλησία διακρίθηκε, διαχρονικά, για την ικανότητά της στη διπλωματία. Χάρη σε αυτήν επιβίωσε στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας. Χάρη σε αυτή ξεπερνάει, σήμερα, τους σκοπέλους των κομμάτων κι εξακολουθεί να αποτελεί Πολιτειακό Παράγοντα. Γνήσιο τέκνο της Εκκλησίας ο εφημέριος Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς, πατήρ Ιγνάτιος γνωρίζει πολύ καλά να στέλνει μηνύματα σε «ευήκοα ώτα». 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του καθαρισμού του οικοπέδου στη Ζωφριά, όπου ο Ιγνάτιος θέλει να στεγάσει το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Ο ιερωμένος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο διαμαρτυρήθηκαν στη Δημοτική Αρχή, την περασμένη εβδομάδα, επειδή δεν καθαρίστηκε το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό. Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός ορισμένων οικοπέδων της συνοικίας, από συνεργεία του Δήμου, αλλά προφανώς είτε τους «ξέφυγε» το οικόπεδο του Ναού, είτε ο σχεδιασμός που έγινε δεν ακολούθησε την απλή λογική να δοθεί προτεραιότητα στα οικόπεδα πλησίον των κοινόχρηστων χώρων, όπως η Εκκλησία. 
Η ανακοίνωση του Ιγνάτιου θορύβησε τη διοίκηση του Δήμου, η οποία έσπευσε να δηλώσει ότι την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου το οικόπεδο θα είχε καθαρισθεί. Φυσικά, το οικόπεδο δεν καθαρίσθηκε τη συγκεκριμένη μέρα, για δύο λόγους: Αφενός γιατί η επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου ήταν επικοινωνιακή κι ευκαιριακή, με στόχο να δικαιολογήσεις τις αθρόες ρουσφετολογικές μισθώσεις μηχανημάτων. Αφετέρου γιατί δεν συνέτρεχε επείγουσα ανάγκη να καθαρισθεί, καθώς δεν αποτελούσε εστία μόλυνσης και τα απορρίμματα καταλάμβαναν μικρό, μόνο, μέρος της έκτασής του. Όμως ο Ιγνάτιος τα είπε στην πεθερά (Αριστείδη Μπρέμπο) για να τ’ ακούσει η νύφη (Δημήτρης Μπουραΐμης). Κι αυτό γιατί ο ιερωμένος είχε ανακοινώσει, πέρυσι το χειμώνα, στους ενορίτες της Ζωφριάς ότι στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Πλάτωνος στα ανατολικά του Ι. Ναού, θα ανεγερθεί Πνευματικό Κέντρο, με τη βοήθεια του Δήμου Φυλής, ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να παραχωρήσει και να τοποθετήσει τέσσερις προκατασκευασμένους οικίσκους (κοντέινερς).
Όραμα του Ιγνάτιου είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το κατηχητικό σχολείο, τον καφέ των κηδειών και των μνημοσύνων, το συσσίτιο των απόρων και την ενισχυτική διδασκαλία στους αδύναμους μαθητές της περιοχής.
Η ανακοίνωση της ανέγερσης του Πνευματικού Κέντρου είχε γίνει εκείνη τη περίοδο επειδή ο Δήμαρχος, προσωπικά, είχε υποσχεθεί την άμεση έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας , τη μεταφορά των οικίσκων και την έναρξη των εργασιών έτσι ώστε να λειτουργήσει στους επόμενους μήνες.
Την υπόσχεση, προς τον Ιερέα και τους ενορίτες της Ζωφριάς, επανέλαβε ο Δήμαρχος, ανήμερα της πανήγυρης του Αγίου Γεωργίου ΚΛΙΚ ΕΔΩ, λέγοντας ότι το Σεπτέμβρη το Πνευματικό Κέντρο θα ήταν έτοιμο να λειτουργήσει. Ποιο Σεπτέμβρη όμως δεν διευκρίνισε γιατί μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά το οικόπεδο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο…
Βέβαια ο Ιγνάτιος δεν πτοήθηκε από την απραξία του Δήμου και συνεχίζει τις προσπάθειες, πραγματοποιώντας στον Ιερό Ναό εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς, αγάπης και Πολιτισμού. Αλλά, στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει τη προεκλογική πρεμούρα του Δημάρχου, αποφάσισε, με αφορμή το γεγονός ότι δεν καθαρίσθηκε το οικόπεδο, να του στείλει το μήνυμα. 
Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της επιδέξιας όχλησης του Ιγνάτιου. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο «τυχερός» μήνας της Ζωφριάς, γιατί, κατά περίεργο τρόπο, το συγκεκριμένο μήνα, η Δημοτική Αρχή συνηθίζει να δίνει, αφειδώς, υποσχέσεις στους κατοίκους της συνοικίας. Όπως, λόγου χάρη, ότι θα φτιαχτεί το αναψυκτήριο Βορεινό, το Πνευματικό Κέντρο κι ότι θα ανακτηθεί η κατοχή του γηπέδου από το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού. 
Ευτυχώς που μεσολαβούν οι εκλογές του Μάη κι έτσι, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα βρίσκεται σπίτι της…Αλλιώς θα έδινε κι άλλες…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου