Σκοτάδι στη σύμβαση για το δημοτικό φωτισμό…

Φωτιστικό σώμα τύπου LED
Η παράδοση των δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες άρχισε στο Δήμο Φυλής. Με μια σύμβαση, η οποία μάλιστα θα κοστίσει στο Δήμο 6,5 εκατ. ευρώ, ο δημοτικός φωτισμός, τον οποίο πληρώνουν οι κάτοικοι, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παραδίδεται σε ιδιωτική εταιρία, για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. 
Με πρόσχημα την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού από νέους, τεχνολογίας LED, οι οποίοι, σύμφωνα με το εισηγητή, Κυριάκο Χατζηλέρη θα αποφέρουν μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, θα δεσμευθούν απέναντι σε μια ιδιωτική εταιρία οι τρεις επόμενοι Δήμαρχοι. Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χατζηλέρης, η ιδιωτική εταιρία θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των υφισταμένων φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας LED καθώς και την εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης του φωτιστικού δικτύου, προκειμένου να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. 
Πρόσθεσε ακόμα ότι η εταιρία θα καταβάλει το κόστος της αντικατάστασης των λαμπτήρων, σε όλα τα Άνω Λιόσια κι εν συνεχεία θα το αποσβέσει από την οικονομία στην κατανάλωση, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν θα έχει και την ευθύνη της συντήρησης του δικτύου δημοτικού φωτισμού. 
Πάντως στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε δοθεί η εισήγηση ή η μελέτη του έργου κι αυτός ήταν ο λόγος που ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ζήτησε να επανέλθει για συζήτηση το θέμα. Ο Σάββας Σάββας δήλωσε ότι δεν το ψηφίζει επειδή, λόγω έλλειψης στοιχείων, δεν γνωρίζει αν προκύπτει όφελος ή ζημιά για το Δήμο. Ρώτησε, ακόμα, αν έχει ερευνηθεί από το Δήμο το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών φωτιστικών σωμάτων, ώστε να αποφευχθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Τέλος για αδιαφάνεια κι εξυπηρέτηση συμφερόντων έκανε ευθέως λόγο η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία, όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσιουμπρής και Βασίλης Φάρκωνας, καταψήφισε το θέμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου