Απεμπλοκή από τα σκουπίδια και διαγραφή του χρέους για το Δήμο Φυλής, ζητάει ο Σάββας

Το πάνελ των ομιλητών με γνωστότερο τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου,
 Νίκο Μαρκάτο.
Σε τοπικό επίπεδο, ο Σάββας Σάββας μοιράστηκε το βήμα με τους τρεις πρώην Δημάρχους Φωτεινή Γιαννοπούλου, Σταμάτη Γεώργα και Γιάννη Λάππα.
 Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Την ανάγκη να συμφωνήσει η τοπική κοινωνία σε ένα σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει στην απαλλαγή της περιοχής από τη μάστιγα των σκουπιδιών, επεσήμανε ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ, Σάββας Σάββας. 
Μιλώντας σε Ημερίδα που διοργάνωσε για το θέμα αυτό η παράταξή του, το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου, ο Σάββας Σάββας κατέθεσε τις προτάσεις του, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτές θα εμπλουτισθούν με τις απόψεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και διακεκριμένων επιστημόνων που κλήθηκαν στην Ημερίδα, με πιο γνωστό τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου, Νίκο Μαρκάτο. «Στόχος μας είναι να έχουμε στα χέρια μας, σε δύο μήνες, μια ευρεία κοινωνική συμφωνία, που θα μας δεσμεύει και θα μας κατευθύνει για το πώς θα κινηθούμε την επόμενη των εκλογών. Γι’ αυτό ακούμε σήμερα τις απόψεις των ειδικών, αλλά και των συμπολιτών μας, χωρίς κανένα αποκλεισμό, αφού έχουμε καλέσει όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις μη εξαιρουμένης και της διοίκησης του Δήμου. Όμως η τελευταία όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά αρνήθηκε να μας διαθέσει και την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της παράταξής του, τη προηγούμενη τριετία, ο Σάββας Σάββας τόνισε ότι χάρη στη δραστική της παρέμβαση λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση-σταθμός που ζητά την οριστική απεμπλοκή του Δήμου Φυλής από την υπόθεση των απορριμμάτων και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να συνδεθεί με ένα γενναίο κούρεμα του χρέους του Δήμου Φυλής και την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Χωματερής και της ευρύτερης περιοχής. «Τα αντισταθμιστικά με τα οποία η Αττική εξαγοράζει τις συνειδήσεις των κατοίκων της περιοχής, δεν μπορούν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Φυλής, το χρέος του οποίου φτάνει τα 265 εκατ. Ο Δήμος πρέπει να επανακτήσει υγιείς πηγές χρηματοδότησης και κυρίως την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, που σήμερα παρακρατείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έναντι του χρέους του» κατέληξε. 
Την ημερίδα χαιρέτησαν οι πρώην Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων, Σταμάτης Γεώργας και Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου και Γιάννης Λάππας και παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Βάθης και Δημήτρης Πανάγος, οι τοπικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπρέμπος και Γιάννης Βάθης, ο πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, Απόστολος Ζέρβας, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Ζεφυρίου Κώστας Σπυρούνης και Παναγιώτης Καλτσάς, ο πρώην επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Φυλής, Βασίλης Γκόλτσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκος Χατζητρακόσιας, πολλοί Πρόεδροι και μέλη διοικήσεων Συλλόγων και πολύς κόσμος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου