Κομμωτές και Τεχνίτες Νυχιών και με τη βούλα από τον Δήμο Φυλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / Δελτίο Τύπου
Θέμα: Οι πρώτες άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για Κουρείς – Κομμωτές και Τεχνίτες περιποίησης χεριών – ποδιών από τον Δήμο Φυλής.
ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Με την μεταφορά της αρμοδιότητας από την Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους και την παράδοση 65 αδειών από το αρχείο της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής, ορίστηκε σύμφωνα με το Π.Δ 133/2005* η Πρωτοβάθμια Εξεταστική Επιτροπή Κουρέων – Κομμωτών και Τεχνιτών περιποίησης χεριών – ποδιών, από την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν την Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Η πρώτη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2013 στο 2ο ΣΕΚ Άνω Λιοσίων (Ζήνωνος κ’ Κομνηνού), οπότε κι εγκρίθηκαν δεκαπέντε άδειες ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτών.
Οι ενδιαφερόμενοι Κουρείς – Κομμωτές και Τεχνίτες περιποίησης χεριών και ποδιών που θέλουν να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, θα πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να καταθέσουν δικαιολογητικά και τη σχετική αίτηση , στο αρμόδιο Τμήμα της «Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης» του Δήμου Φυλής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τηλ 2102410725
* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 133/2005 «Προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος Κουρέα, Κομμωτή και Τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών, καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων αυτών καθώς και όροι ίδρυσης και λειτουργίας Κουρείων και Κομμωτηρίων» δείτε το σχετικό ΦΕΚ:
Όσον αφορά στους δημότες Φυλής που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τα παραπάνω επαγγέλματα αξίζει να σημειωθεί, πως το τμήμα που λειτούργησε για επτά συναπτά έτη στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στον Δήμο Άνω Λιοσίων από το οποίο και αποφοίτησαν περί τους 90 εκπαιδευόμενους καταργήθηκε και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου, μόνο για τους ήδη εγγεγραμμένους σπουδαστές. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει την λειτουργία Δημόσιων ΙΕΚ για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, χωρίς όμως για την ώρα να έχουν ξεκινήσει μαθήματα, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της στελέχωσης από διευθυντές και εκπαιδευτικούς.
Στοιχεία για τα πλησιέστερα Δημόσια ΙΕΚ στο Δήμο Φυλής
ΙΕΚ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 35 & ΕΡΕΧΘΕΙΩΝ 2, ΑΘΗΝΑ 13561, ΤΗΛ: 2102691699
ΙΕΚ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΑΘΗΝΑ 13671, ΤΗΛ: 2102384333
ΙΕΚ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΜΟΥΣΕΙΟΥ 1, ΜΕΓΑΡΑ 19100, ΤΗΛ: 2296081360 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου