Αντιδράσεις για την κατάργηση του ΣΕΚ Άνω Λιοσίων

ΕΠΑΛ-ΣΕΚ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, καθώς ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα η κατάργηση του 2ου ΣΕΚ Δυτικής Αττικής, που στεγάζεται στο διδακτήριό τους. 
Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικότητες των Ηλεκτρολόγων και των Ηλεκτρονικών θα συνεχίσουν τα μαθήματα στο 5ο ΣΕΚ, το οποίο βρίσκεται στο Ίλιο. Μάλιστα η υπόθεση, κατά τα φαινόμενα, έχει προχωρήσει και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Γκίνης έστειλε σχολικό σύμβουλο για να κάνει έκθεση αυτοψίας. Το νέο έσκασε σαν βόμβα και κινητοποίησε τους μαθητές, που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν την υποβάθμιση του σχολείου, που πέραν των άλλων, ανοίγει το δρόμο για τη κατάργηση και του 1ου ΕΠΑΛ. 
Συναγερμός έχει σημάνει και στο στρατόπεδο των καθηγητών και η ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει, το πρωί της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει την ίδια μέρα και η Ένωση Γονέων, που θα συναντηθεί με μαθητές, γονείς και καθηγητές, με θέμα τη χάραξη κοινού αγώνα για να αποτραπεί η συρρίκνωση της τεχνικής εκπαίδευσης στο Δήμο Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου