Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του για τη μετακίνηση των δύο παπάδων…

ΠΑΠΑ ΤΑΣΟΣ-ΠΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αναμφίβολα η μετακίνηση δύο ιερωμένων από το Δήμο Φυλής αποτελεί μια διαβολική σύμπτωση με προφανή σκοπό να πληγεί το κύρος της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης. 
Ας δούμε τα κοινά σημεία που έχουν οι δύο υποθέσεις μετακίνησης ιερέων από ενορίες του Δήμου Φυλής, δηλαδή του παπα Τάσου από τα Άνω Λιόσια και του παπα Δημήτρη από τη Φυλή, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της συνωμοσίας του Σύμπαντος. Οι δύο ιερωμένοι: 
1) Είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο ποίμνιο, λόγω της εργατικότητας, της εντιμότητας και του φιλανθρωπικού τους έργου.
2) Έχουν την ικανότητα να αφρουγκάζονται τους ενορίτες και να παίρνουν αποφάσεις που εναρμονίζονται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα
3) Διαθέτουν ευθικρισία και κρατούν, διαχρονικά, αποστάσεις από τις διοικήσεις των Δήμων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συνεργάζονται στενά μαζί τους, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. 
4) Τάχθηκαν στο πλευρό των ενοριτών στην υπόθεση της εικόνας της Μονής Κλειστών, αξιώνοντας να εφαρμοστεί το έθιμο του ετήσιου προσκυνήματος στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή. 
5) Δεν είναι ιδιαίτερα αρεστοί στη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία επιθυμεί την πλήρη υποταγή των πάντων στα κελεύσματά της. 
Αν στα παραπάνω προστεθούν και οι δημόσιοι έπαινοι του Μητροπολίτη Αθηναγόρα στο Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, για το φιλανθρωπικό του έργο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μετακίνηση των δύο ιερέων είναι μια πραγματικά διαβολική σύμπτωση, που θα μπορούσε να εκθέσει τους θεσμούς. Οι οποίοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, στέκονται, ακλόνητοι, στο ύψος που τους έχει τάξει η κοινωνία. Αυτά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου