Πασχαλιάτικος «μποναμάς» της ΔΕΗ στους κατοίκους των κοντέινερ…

Σε νέες διακοπές ρεύματος σε λυόμενους οικίσκους των Άνω Λιοσίων προχώρησε, τις προηγούμενες μέρες η ΔΕΗ, επικαλούμενη ανεξόφλητους λογαριασμούς. 
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις ανεξόφλητων λογαριασμών πολλών χιλιάδων ευρώ, που εκδίδονται σε ονόματα που κατοικούσαν προ ετών στους οικίσκους και δεν έχουν την παραμικρή σχέση, με τους σημερινούς οικιστές. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετα ή μετά από προφορικές συμφωνίες με παράγοντες του Δήμου. 
Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους των οικίσκων είναι εν δυνάμει άστεγοι, δηλαδή αναξιοπαθούντες χωρίς εισόδημα ή περιουσία. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις βαριά άρρωστων και πολύτεκνων οικογενειών, που, αντικειμενικά, δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα απασχολεί το ΦΥΛΑΡΧΟ. 
Όπως και να έχει, η όλη υπόθεση αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Ο μόνος τρόπος επανασύνδεσης του ρεύματος από τη ΔΕΗ είναι να αποκτήσουν οι σημερινοί κάτοικοι παραχωρητήριο από το ΥΠΕΧΩΔΕ ή το Δήμο Φυλής, στους οποίους ανήκουν οι οικίσκοι. 
Από την πλευρά του ο Δήμος υπεκφεύγει. Συμβουλεύει τους οικιστές που καταφεύγουν σε αυτόν, να νοικιάσουν σπίτι και διαβεβαιώνει ότι θα πληρώνει το ενοίκιο, για τουλάχιστον έξι μήνες. Όμως η λύση που προτείνει δεν είναι εφαρμόσιμη. Αφενός γιατί οι εκμισθωτές κατοικιών αποφεύγουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους στο Δήμο, λόγω της αφερεγγυότητάς του και του μικρού προτεινόμενου χρόνου μίσθωσης. Αφετέρου γιατί συνιστά δισεπίλυτο πρόβλημα η πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Απόδειξη ότι από τους δέκα οικιστές που κατέφυγαν στο Δήμο, ουδείς κατάφερε να βρει σπίτι. 
Το βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί, άμεσα, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση, με θύματα ανθρώπους, αποδεδειγμένα, αναξιοπαθούντες και μάλιστα παραμονές του Πάσχα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου