Έγκλημα η Δικαστική Απόφαση για τον ΞΕΝΙΟ

Με ελάχιστες φράσεις εκτέλεσε τους εργαζομένους του ΞΕΝΙΟΥ ο δικαστής που έκρινε τις αγωγές τους, σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης και του Δήμου Φυλής (ΔΕΡΑΛ). Μέσα σε χρόνο ρεκόρ (για τη δικαστική πρακτική της χώρας) απέρριψε τις αγωγές, με το σκεπτικό ότι οι προσλήψεις όλων (!!!) ήταν παράνομες, επειδή δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προέβλεπε το καταστατικό της ΔΕΡΑΛ κι ο νόμος.
Έκπληξη εξάλλου προκαλεί ότι αιτιολογώντας την Απόφασή του ο δικαστής επικαλείται το πόρισμα του 2010 των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον ΞΕΝΙΟ, χωρίς να συνδέει τα αναφερόμενα στο πόρισμα με τους συγκεκριμένους εργαζομένους, οι οποίοι κατέθεσαν τις αγωγές. 
Η Απόφαση είναι καταφανέστατα άδικη για τους εργαζομένους, γιατί τις παρατυπίες στις προσλήψεις τους επικαλείται ο εκκαθαριστής, ο οποίος αποτελεί διάδοχο της εργοδοσίας. Δηλαδή η εργοδοσία επικαλείται παρατυπίες στις προσλήψεις, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη είχε η ίδια!!! Ο δικαστής δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει με ποιο τρόπο μπορούσαν να ελέγξουν οι εργαζόμενοι αν είχε εκδώσει προκήρυξη ο εργοδότης ή αν είχε εγκρίνει τις προσλήψεις το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Πολύ περισσότερο δεν απαντά στο ερώτημα πως θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να του επιβάλουν την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, καθώς, αφενός δεν είχαν πρόσβαση στις εργοδοτικές αποφάσεις κι αφετέρου δεν είχαν λόγο να ανησυχούν, αφού είχε γίνει αναγγελία πρόσληψής τους στον ΟΑΕΔ και καταβάλλονταν, κανονικά, οι μισθοί και οι εργοδοτικές εισφορές …για μια εικοσαετία.
Εσφαλμένη χαρακτήρισε την Απόφαση κι ο δικηγόρος των εργαζομένων και γνωστός εργατολόγος, Δημήτρης Περπατάρης, ο οποίος τόνισε ότι θα ελεγχθεί σε δεύτερο βαθμό και πρόσθεσε ότι δεν κλείνει την πόρτα του συμβιβασμού των εργαζομένων με τη νέα διοίκηση του Δήμου Φυλής.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου