«Στέγνωσε» ο Δήμος Φυλής εξαιτίας του κατασχετηρίου για οφειλές

Ο ΕΔΣΝΑ αναμένει την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή περίπου 40 εκατ. ευρώ προς το Δήμο Φυλής ως αντισταθμιστικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής
Σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού του και κατ' επέκταση με τη λειτουργία του αντιμετωπίζει ο Δήμος Φυλής, εξαιτίας της διαμάχης του με το Δημόσιο.
Εις βάρος του Δήμου εκκρεμεί κατασχετήριο, που υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο προβλέπει αναγκαστική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 9.091.668,61 ευρώ.
Αιτία, τα χρέη του Δήμου Φυλής και των δημοτικών επιχειρήσεών του προς το Δημόσιο, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία έχει υποβάλει αίτημα ρύθμισης προς το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που ενημερώθηκε για το κατασχετήριο, αναμένει την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου, προκειμένου να προχωρήσει -αν αυτή είναι θετική- στην καταβολή των περίπου 40 εκατ. ευρώ προς το Δήμο Φυλής, που δίνει κάθε χρόνο αντισταθμιστικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, έχει ήδη αποστείλει επείγουσα επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον αναπληρωτή Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ρωτώντας αν μπορεί σύννομα ο ΕΔΣΝΑ, μετά την επιβολή της κατάσχεσης, να προχωρήσει στην πληρωμή του Δήμου Φυλής. Ο ΕΔΣΝΑ δεν έχει λάβει γνώση, μέχρι σήμερα, για τις προθέσεις του Δημοσίου, ώστε να μην επαπειλείται η διοίκησή του με την επιβολή πιθανών καταλογισμών.
Σγουρός: Ο ΕΔΣΝΑ δεν είναι μέρος του προβλήματος
Ο κ. Σγουρός συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με τους εργαζόμενους με τους οποίους συζήτησε το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και του αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ και δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν, ενώ αναγνώρισαν στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ τις προσπάθειες που καταβάλλει στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σγουρός τόνισε ότι «η ευθύνη για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων αποτελεί βασική υποχρέωση κάθε διοίκησης, κάθε φορέα του Δημοσίου, από το νόμο, κατά προτεραιότητα» και κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο, Δημήτρη Μπουραΐμη, ότι δεν εξασφάλισε τη μισθοδοσία του προσωπικού του.
Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε επίσης: «Δυστυχώς όμως, αν και ο Δήμος Φυλής έχει λάβει από τον ΕΔΣΝΑ για αντισταθμιστικά 300 εκατ. ευρώ από το 2007 μέχρι σήμερα, φέτος έχει λάβει 16 εκατ. ευρώ, και μόλις πριν από ένα μήνα 4,5 εκατ. ευρώ, δεν είχε την προνοητικότητα να διασφαλίσει το ελάχιστο απαιτούμενο. Και σήμερα έχει το θράσος να μας εγκαλεί και να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως εκβιαστικό μοχλό πίεσης. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΕΔΣΝΑ δεν είναι μέρος του προβλήματος. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Με καθαρές κουβέντες απέναντι στους εργαζομένους, τους οποίους σεβόμαστε απεριόριστα και με απαρέγκλιτο όρο την τήρηση της νομιμότητας, λόγω των πολλών κατασχέσεων».

ΠΗΓΗ: http://news.in.gr/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου