Συγκέντρωση, κατά της ορκωμοσίας των μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στα Άνω Λιόσια

Τελικά, ίσως η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής, στο Κλειστό της Δροσούπολης Άνω Λιοσίων να μην πραγματοποιηθεί σε πανηγυρικό κλίμα, όπως προσδοκά η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Βέβαια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη από την τελετή, γι’ αυτό, άλλωστε κι έχει επιστρατευτεί και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε θεωρείται πρόβα τζενεράλε ενόψει της παρουσίας του Προέδρου στη Θεσσαλονίκη, για τη Διεθνή έκθεση. 
Όμως εκπρόσωποι της Κίνησης «Ενωμένοι απέναντι στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, μια ακριβώς ώρα πριν την ορκωμοσία, δηλαδή στις 18:00, αντιρατσιστική κι αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή. 
Στόχος τους να «μπλοκάρουν» την ορκωμοσία των 6 μελών της Χρυσής Αυγής που εκλέχθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ, Ηλία Παναγιώταρου και των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών, Ιωάννη Μεγαλή, Ανδρέα Φωτόπουλου, Ευάγγελου Μπαρμπούρη, Περικλή Μουλιανάκη και Ευγενίας Χρήστου-Γερμενή. 
«Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε Δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί , μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του «νόμιμου πολιτικού κόμματος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ Σημειωτέον ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και στις ορκωμοσίες των Δημοτικών Συμβουλίων της Αθήνας και του Πειραιά, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στο Γκάζι, την Παρασκευή 29 Αυγούστου (16:00) και στην Πλατεία Κοραή, την Κυριακή 31 Αυγούστου (12:00). 
Δείτε αναλυτικά τις θέσεις των διοργανωτών της συγκέντρωσης, στην ιστοσελίδα http://www.antiracismfascism.org/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου