Θετικό κλίμα στις διαβουλεύσεις με Σγουρό, αλλά «με το όπλο παρά πόδα» οι εργαζόμενοι

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, μεταξύ Σωματείου και Γιάννη Σγουρού, για το πρόβλημα της μισθοδοσίας του Δήμου Φυλής. Αργά το βράδυ της, Τρίτης, 26 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι καλό κι ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το πρωί, οπότε αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, η πρόταση των εργαζομένων προς τον Περιφερειάρχη είναι να εξασφαλιστούν τόσο τα ήδη χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους όσο και για να υπάρχει η ομαλή λειτουργία του Δήμου για το επόμενο διάστημα και να είναι εξασφαλισμένη, κατά το δυνατόν, η μισθοδοσία μέχρι τα τέλη Οκτώβρη. 
«Παράλληλα γνωρίζουμε ότι γίνονται και άλλες ενέργειες για την άμεση απεμπλοκή του θέματος και θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά συνδράμουν στη θετική εξέλιξη, έστω προσωρινά. 
Εδώ να τονίσουμε ότι οποιεσδήποτε αντιρρήσεις ή διαφορετικές απόψεις έχει ο καθένας για τις διαδικασίες, τις μορφές αγώνα, για το ύψος των απαιτούμενων χρημάτων, για τις επαφές – διαμαρτυρίες, και τις υπάρχουσες πολιτικές ευθύνες και ολιγωρίες, δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι σήμερα κυρίαρχο και μοναδικό είναι η άμεση πληρωμή των εργαζομένων, που πραγματικά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση. 
Ωστόσο, μέχρι να υπάρχουν ουσιαστικές δεσμεύσεις, όχι μόνο συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά κλιμακώνονται. Εκτός από την καθιερωμένη απεργία και τη συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης 27 Αυγούστου, (στις 11:00), αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα της μισθοδοσίας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου