Σήμερα οι εισβολείς ήρθαν με μνημόνια, είπε ο Παππούς

Ο Δήμαρχος Φυλής εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων
«Σήμερα είναι η σειρά μας να πούμε ΟΧΙ στους εισβολείς, που δεν ήρθαν, όπως το ’40, με κανόνια και τανκς, αλλά με μνημόνια», τόνισε εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.
Μιλώντας, μετά τη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά των μικρών, τότε,  χωριών Άνω Λιόσια και Χασιά που δε γύρισαν πίσω, αλλά επικέντρωσε την ομιλία του στην ανάγκη μιας πανεθνικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση και μιας διαδημοτικής, για την αναγέννηση του Δήμου Φυλής. 
«Έχουμε υποχρέωση να ζητήσουμε πίσω εκείνα που μας χρωστούν από το ’40 και μάλιστα με τόκο. Είναι ώρα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να πιάσουμε δουλειά. Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια και την απογοήτευση. Μπορούμε να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Το έκαναν οι παππούδες μας, όταν η Χώρα είχε καταστραφεί, ολοκληρωτικά. Μπορούμε, σε τοπικό επίπεδο, να δρομολογήσουμε, την αναγέννηση του Δήμου μας. Αρκεί να βαδίσουμε ενωμένοι, όπως έκαναν εκείνοι στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας.
Ας αλλάξουμε, λοιπόν, ρότα. Ας υποσχεθούμε, ως Έλληνες, στον εαυτό μας ότι του χρόνου θα σταθούμε, περήφανοι, μπροστά στα μνημεία των πεσόντων γιατί σώσαμε την Πατρίδα. Ας δεσμευθούμε, ως κάτοικοι του Δήμου Φυλής, ότι του χρόνου θα σταθούμε περήφανοι, μπροστά σε αυτό το μνημείο που μας θυμίζει τη θυσία των δικών μας ανθρώπων.
Μόνο τότε θα είμαστε αντάξιοί τους…Μόνο τότε θα είμαστε άξια παιδιά κι εγγόνια των Ηρώων του ’40…», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Δημάρχου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου