"Κανένας μόνος κι αβοήθητος στο Δήμο Φυλής"...

...ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας βρίσκει τη χώρα μας γενικότερα αλλά και το Δήμο μας ειδικότερα να δίνει άνιση μάχη για τη στήριξη εκατοντάδων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν ξεκάθαρο πρόβλημα επιβίωσης. Η οικονομική κρίση έχει προ πολλού μετατραπεί σε ευρεία κοινωνική κρίση με αποτέλεσμα να πληθαίνουν καθημερινά οι άνθρωποι που προστρέχουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ζητώντας βοήθεια. 
1700 οικογένειες είναι εγγεγραμμένες στην Κοινωνική Υπηρεσία. Σε 700 από αυτές είναι άνεργοι και οι δυο γονείς. Οι πραγματικές ανάγκες όμως είναι πολύ μεγαλύτερες αφού πλέον πολλοί από τους «ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας» αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα που δεν δημοσιοποιούν για κοινωνικούς λόγους. 
Η νέα Διοίκηση του Δήμου γνωρίζει το εύρος του προβλήματος και είναι αποφασισμένη να λειτουργήσει ως ισχυρό ανάχωμα για την αναχαίτιση της έξαρσης της φτώχειας στην περιοχή. Δίνουμε έμφαση στη δομή του Κοινωνικού συσσιτίου το οποίο θα βελτιωθεί ποιοτικά και θα διευρυνθεί ο αριθμός των οφελουμένων. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών και όχι ένας περιορισμένος αριθμός όπως σήμερα. 
Διατηρούμε τη μείωση κατά 50% στα Δημοτικά Τέλη και το τιμολόγιο του νερού για απόρους, ανέργους και ΑΜΕΑ και εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτίωσης των ελαφρύνσεων. Παρέχουμε δωρεάν φοίτηση στο Δημοτικό Ωδείο και τις αθλητικές δομές του Δήμου για τα παιδιά των άπορων οικογενειών. Δημιουργούμε άμεσα στο Δήμο μας Κοινωνικό Οδοντιατρείο, ενώ παρέχουμε στους δημότες τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης και συνταγογράφησης από Γενικό ιατρό που στεγάζεται στα ΚΑΠΗ. 
Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στέρησε από δεκάδες συνανθρώπους μας είδη πρώτης ανάγκης απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Με τη στήριξη όλων σας, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με στόχο και κεντρικό μας μήνυμα, «Ούτε ένας συμπολίτης στο Δήμο Φυλής να μη νοιώθει μόνος και αβοήθητος». Δίνουμε και αυτή την ημέρα ζωηρό «παρών», προσφέροντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την υποστήριξή μας σε όσους έχουν ανάγκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου