Χρήστος Παππούς: Εγκαινιάζουμε το Κοινωνικό Μαγειρείο με την ευχή να τελειώσει η κρίση και να μην το έχει κανείς, ανάγκη.

Γκίκας Χειλαδάκης: Θα πηγαίνουμε τις μερίδες πόρτα – πόρτα. Αρχή μας, η διακριτικότητα
Με επισημότητα τα εγκαίνια του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου Φυλής
 Πραγματικότητα αποτελεί η λειτουργία στον Δήμο Φυλής του Κοινωνικού Μαγειρείου, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης.
Το Κοινωνικό Μαγειρείο, που ίδρυσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής,Χρήστου Παππού και της Αντιπεριφερειάρχου  Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής, Κατερίνας Θανοπούλου.
Το Κοινωνικό  Μαγειρείο αποτελεί την αρχή ενός φιλόδοξου και πολύπλευρου προγράμματος της ΚΕΔΗΦ και της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων δημοτών.  Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ, Γκίκας Χειλαδάκης, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου θα είναι δυνατή η σίτιση 300 απόρων δημοτών, με διακριτικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητά  τους, αφού η διανομή του φαγητού γίνεται κατ’  οίκον.
«Όταν πας να ζητήσεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη στενοχωριέσαι.  Από την άλλη όμως ευχαριστιέσαι γιατί πραγματικά δίνεις κάτι που λείπει και το βασικότερο απ’  όλα είναι το φαγητό», ανέφερε ο κ. Χειλαδάκης και πρόσθεσε: «Βρήκαμε 540 άτομα στα οποία καθημερινά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.  Σήμερα που μιλάμε έχουμε 1.153». Ο κ. Χειλαδάκης δεσμεύτηκε μάλιστα για την στήριξη όσων το δυνατόν περισσότερων οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας με την προσφορά περισσότερων υπηρεσιών , ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξή του στο έργο της ΚΕΔΗΦ.
Τη δέσμευσή της για τη στήριξη του κοινωνικού έργου των Υπηρεσιών του Δήμου φυλής, εξέφρασε η Αντιπερειφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής,  Κατερίνα Θανοπούλου. «Νομίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε πάρα πολλά πράγματα, βλέπω κέφι και διάθεση» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι νωρίτερα είχε ήδη συνάντηση με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Δημοτικούς Συμβούλους. «Το έργο της κοινωνικής πολιτικής νομίζω ότι είναι ότι πιο αναγκαίο σε καιρούς κρίσης, αυτό που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μας που βιώνουν ακραία φαινόμενα φτώχειας, υποσιτισμού, ανεργίας», ανέφερε η Αντιπερειφερειάρχης.
Την ευχή να τελειώσει η κρίση γρήγορα και να μην είναι απαραίτητη η λειτουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου εξέφρασε ο Δήμαρχος  Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, τονίζοντας ωστόσο: «Αλλά μέχρι να φύγει η κρίση δεσμευόμαστε ότι εμείς θα είμαστε εδώ και θα βοηθάμε όσο μπορούμε τους δημότες μας».
Ο κ. Χειλαδάκης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλουν στη στήριξη του έργου του Κοινωνικού Μαγειρείου, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του ήδη με μια δωρεά 3.000 ευρώ που πρόσφερε ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα του κ. Χειλαδάκη και του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου, κ. Γιάννη Μαυροειδάκου.
Στα εγκαίνια του Κοινωνικού Μαγειρείου παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη και η Γραμματέας Χρυσούλα Κουράση, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης, Αθανάσιος Σχίζας, Μιχάλης Οικονομάκης, Γιάννης Μαυροειδάκος, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Τζένη Μπάρα, Γιώργος Αντωνόπουλος, Μαρίνος Σαρλάς, Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος του ΝΠ.Δ.Δ. «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Κοιμητηρίου «Ευριπίδης Παππάς, ο Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού Χασιάς Βαγγέλης Σταματάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάββας Σάββας, Κώστας Λουμνιώτης, Γιώργος Σονίδης, Γιώργος Κρητικός Φωτεινή Γιαννοπούλου και Θεοδόσης Δρόλιας, ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Άνω Λιοσίων Χρήστος Καματερός και η πλειοψηφία των εκπροσώπων των Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων της πόλης. 
Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1 και παραθέτουμε δηλώσεις του Δημάρχου και του Προέδρου της ΚΕΔΗΦ:
 Δήλωση Δημάρχου Χρήστου Παππού στον ΑΝΤ1
«Σήμερα εγκαινιάσαμε το Κοινωνικό Μαγειρείο κι έκανα μια ευχή , να κρατήσει πάρα πολύ λίγο. Όχι γιατί δεν έχουμε όρεξη να δουλέψουμε, αλλά για να κρατήσει λίγο η κρίση. Άλλα όσο υπάρχει αυτή η κρίση εμείς θα είμαστε δίπλα στους δημότες μας». 
Δήλωση Προέδρου ΚΕΔΗΦ Γκίκα Χειλαδάκη
«Ξεκινήσαμε να φτιάξουμε ένα Κοινωνικό Μαγειρείο, το οποίο είναι η αρχή ενός μεγάλου προγράμματος που έχουμε, με την εντολή του Δημάρχου, με στόχο, να προστατεύσουμε τον Δήμο μας, τους συνδημότες μας και ειδικά αυτούς που πεινάνε. Θα σιτίζουμε γύρω στα 300 άτομα και ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε 176. Πηγαίνουμε πόρτα – πόρτα, δεν τους φωνάζουμε εδώ γιατί πιστεύω ότι η βοήθεια πρέπει να δίδεται με διακριτικότητα. Αυτή είναι η Αρχή μας.
Έχουμε συζητήσει και με την Περιφέρεια και θα φτιάξουμε και πολλά άλλα πράγματα, όπως είναι τα Κοινωνικά Ιατρεία. Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτόν τον πολύπαθο δήμο. Πιστεύω ότι όχι μόνο θα το κατορθώσουμε, αλλά την επόμενη χρονιά, την ίδια ώρα και μέρα θα εγκαινιάζουμε κάτι άλλο, πολύ πιο μεγάλο από το μαγειρείο».
Δείτε Live τις σχετικές δηλώσεις:
Δήλωση Γκίκα Χειλαδάκη

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου

Δήλωση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

Δήλωση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1

Δήλωση Γκίκα Χειλαδάκη σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου